Гребінці з овочами - смачне і корисне блюдо, готується дуже швидко. Морські гребінці є дієтичним продуктом, вони практично не містять жирів, до їх складу входить багато білків, мінеральних речовин, практично всі вітаміни групи В. Вживають їх в будь-якому вигляді: варять, смажать або маринують. Готувати гребінці дуже просто, головне при приготуванні не перетримати їх на вогні, інакше вони можуть вийти «гумовими». Страва з цього далекосхідного делікатесу з тонким ніжним смаком ідеально підійде для будь-якого святкового столу.
Розігріти в сковороді рослинну олію.
Висипати кукурудзяне борошно в миску, вбити до неї яєчний білок, перемішати. Обваляти гребінці в цій суміші. Обсмажити на сковороді протягом 1 хвилини.
Перекласти гребінці на тарілку, влити до олії на сковороді вино, соєвий соус, кунжутну олію, додати зелену цибулю, шпинат, нарізані скибочками помідори без насіння, а також порубаний імбир. Постійно помішуючи суміш, тушкувати протягом 3 хвилин. Потім змішати з гребінцями.