Морквяний суп-пюре "Сонечко в тарілці"
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Морквяний суп-пюре "Сонечко в тарілці"

Якщо ви точно вирішили «з понеділка» вести здоровий спосіб життя, і замість їжі сумнівної корисності налягати на овочі, зовсім не обов'язково, з тугою в очах, гризти шматочок моркви. Адже так ви протягнете, максимум, до середи. Краще перейти відразу на супи. Одним із таких корисних перших страв, які навіть покращують настрій, є морквяний суп-пюре «Сонечко в тарілці». Суп не тільки наситить ваш організм життєво необхідним вітаміном А, порадує шлунок і навіть зір, але підніме настрій своїм приємним смаком і таким божевільним яскравим кольором. Поївши таку райську страву зранку, цілий день ви будете сяяти, немов сонечко, яке посміхається вам з тарілки. Суп також слугує відмінною "приманкою" для діток.

Інгредієнти

  • Морква - 4 шт.
  • Рис - 100 г
  • Вершкове масло - 4 ст.л.
  • Молоко - 100 мл
  • Яйце - 1 шт.
  • Курячий бульйон - 800 мл
  • Сіль - за смаком
  • Цукор - дрібка

Етапи приготування

  • 01

    Моркву нарізати кубиками, обсмажити в 2 ст.л. вершкового масла, залити процідженим курячим бульоном. Довести до кипіння.

  • 02

    До киплячого бульйону всипати рис, дрібку цукру, підсолити і варити на повільному вогні до готовності.

  • 03

    Зняти з вогню, зробити пюре з моркви за допомогою погружного блендера просто в бульоні (якщо використовується звичайний блендер, то у чашці подрібнити рис і моркву і знову з'єднати їх з бульйоном). Знову довести отримане пюре до кипіння.

  • 04

    Відділити жовток від білка (білок не знадобиться). З'єднати жовток з рештою вершкового масла. Безпосередньо перед подачею додати цю суміш до супу. Куштуйте на здоров'я!