Молода картопля, запечена "в рукаві"
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Молода картопля, запечена "в рукаві"

Для приготування цієї страви нам знадобиться спеціальний кулінарний "рукав". Якщо ви ніколи не запікали їжу таким способом - обов'язково спробуйте, адже він має досить багато переваг. По-перше, продукт зберігає більше поживних речовин. По-друге, страва відрізняється багатим запахом і смаком, адже всі інгредієнти насичуються ароматами і соками один одного. По-третє - проза життя - вам не доведеться мити противень або форму. Тільки будьте обережні, відкриваючи рукав після того, як картопля дійде до кондиції - робіть це акуратно, щоб не обпектися парою. Сподіваємося, вам сподобається цей спосіб приготування!

Інгредієнти

  • Молода картопля - 1 кг
  • Часник - 3 зубчики
  • Петрушка, кріп або інша зелень за смаком - 1 пучок
  • Оливкова олія - 3 ст.л.
  • Морська сіль - за смаком
  • Чорний перець - за смаком
  • Кінза (за бажанням) - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігрійте до 200°C.

  • 02

    Картоплю ретельно вимийте і, при необхідності, потріть щіткою, зберігаючи шкірку. Якщо вона крупна, кожну картоплину можна наколоти виделкою у кількох місцях.

  • 03

    Часник очистіть і подрібніть ножем.

  • 04

    Зелень порубіть ножем.

  • 05

    У глибоку миску влийте оливкову олію, покладіть часник, сіль, перець і зелень. Все добре перемішайте.

  • 06

    Потім покладіть картоплю і ще раз все ретельно перемішайте, так, щоб картопля покрилась отриманою сумішшю.

  • 07

    Підготуйте рукав для запікання і викладіть туди картоплю з зеленню. Зав'яжіть рукав так, щоб у ньому залишалося якомога більше повітря. Зробіть в рукаві 2-3 проколи.

  • 08

    Помістіть рукав на грати в розігріту духовку і випікайте приблизно 40-60 хвилин - залежно від розміру картоплі.

  • 09

    Готову картоплю можна подати, додатково посипавши рубленою зеленню (цікавий аромат додасть кінза) та поливши оливковою олією.