Міні-шарлотка
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Міні-шарлотка

Міні-шарлотки - це порційна випічка, зменшені копії традиційної, всім знайомої шарлотки. Найзручніше випікати їх в невеликих силіконових формочках. Готуються міні-шарлотки на основі бісквітного тіста. Борошно перед додаванням у збиту яєчно-цукрову суміш бажано просіяти. Цей нетрудомісткий процес збагатить борошно киснем, що важливо для випічки. Духовку під час випікання бісквітів відкривати не рекомендується, оскільки шарлотки погано "піднімуться". А якщо все-таки заглянути в духовку необхідно, робіть це обережно, повільно відкриваючи дверцята духовки. Особливість запропонованого рецепта - додавання разом з яблуками в міні-шарлотки бананів, що зробить випічку ще смачніше.

Інгредієнти

  • Цукор - 1,5 ст. л.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Борошно пшеничне - 2,5 ст. л.
  • Масло вершкове - 1,5 ч. л.
  • Сода - за смаком
  • Яблука - 0,5 шт.
  • Банани - 0,5 шт.

Етапи приготування

  • 01

    За допомогою міксера збити яєчні білки в густу піну. Поступово додати до них жовтки, постійно помішуючи.

  • 02

    Обережно вмішати цукор в суміш білків і жовтків, при цьому міксер постійно збиває суміш. Додати соду.

  • 03

    Помішуючи вручну, додавати поступово борошно, замісити тісто.

  • 04

    Формочки змастити вершковим маслом, викласти на дно нарізані фрукти - яблука і банани. Вилити тісто у формочки, при цьому фрукти повинні бути повністю закриті тістом.

  • 05

    Поставити формочки в духовку на 15-20 хвилин, випікати при температурі 180°C.