Цей лимонад не просто корисний (на відміну від солодкої промислової газованої води) спосіб втамувати спрагу. Ми не побоїмося назвати його вишуканим - цьому епітету цілком відповідає його тонкий м'ятний смак з легкою кислинкою. В принципі і готується він нескладно. До речі, якщо у вас немає цитрус-преса, вичавити сік з лимонів буде легше, якщо перед цим на кілька секунд опустити їх в окріп, або ж покатати по столу, міцно притискаючи долонею. Втім, спробувавши цей чудовий напій, ви вмить забудете про всі технічні моменти його приготування і просто будете насолоджуватися смаком.
Цукор насипте в каструльку, залийте 2,5 л води і доведіть до кипіння.
Тим часом лимони обдайте окропом, розріжте на половинки і вичавіть сік. Шкірки лимона дрібно наріжте.
М'яту розберіть на листочки.
У каструлю з киплячою водою і цукром покладіть листочки м'яти та лимонні кірки, проваріть 5-7 хвилин.
Зніміть каструлю з вогню і поставте в ємність з холодною водою, щоб швидше остудити відвар.
Охолоджений відвар процідіть, додайте вичавлений лимонний сік, все добре перемішайте і вилийте в глечик або пляшки для зберігання.
Подавайте лимонад охолодженим.