Медовий пиріг або торт - входить в десятку найпопулярніших рецептів для любителів солодкого. Головним інгредієнтом є мед. Присутність меду надає пирогу унікальний смак, особливий аромат і гарний колір. А також не варто забувати про поживні та лікувальні властивості меду. Зазвичай використовується рідкий мед. Якщо в наявності дуже густий мед, то його слід попередньо розтопити на водяній бані. Відносно крему для пирога: існує величезна кількість його різновидів. Найпопулярнішим є сметанний. Він зробить ваш пиріг м'яким і повітряним, швидко просочивши його.
Спочатку потрібно яйця розтерти з 0,5 склянки цукру і вершковим маслом. Додати мед та соду погашену оцтом - все добре розмішати. Влити молоко. Всипати борошно та ще раз добре перемішати, можна міксером.
Форму змастити олією, трохи посипати манною крупою (щоб потім без зусиль дістати пиріг з форми) та вилити тісто. Залишити його відпочити на 15-20 хвилин. Випікати в мікрохвильовій пeчіі 10 хвилин на потужності 800 Вт.
Желатин розчинити в 0,5 склянки холодної води та поставити у мікрохвильову піч на кілька секунд до повного розчинення. Збити сметану з 0,5 склянки цукру та ванільним цукром, і додати охолоджений желатин.
Полити пиріг сумішшю, що вийшла, посипати чорницями та поставити на кілька годин в холодильник. Дістати пиріг. Та перевернути його.