Фрикадельки і картопляний салат з редисом
Кількість порцій - 1
Час приготування - 45 хв

Фрикадельки і картопляний салат з редисом

Що може бути простіше, ніж картопля з м'ясом? Без цього традиційного поєднання ми не уявляємо українську кухню. Але цей рецепт є унікальним завдяки не просто м'ясу, а соковитим, маленьким, розміром як велика вишня кулькам, - фрикаделькам. Овочевий бульйон є основним інгредієнтом для підготовки багатьох страв, і в нашому випадку він також незамінний. Не забуваємо і про редиску - це один з перших овочів, який після довгої зими вітає нас своїми вітамінами ранньою весною. Спеції, що зроблять запашними та духмяними будь-яку страву, повністю довершать цей кулінарний шедевр. Ми споживаємо в даному салаті гірчицю, що безумовно додає гостроти та злегка солодкого смаку страві. Поєднання цих компонентів, в тому числі і черемши, є надзвичайно корисним, тому такому океану позитивних емоцій взагалі ціни немає.

Інгредієнти

  • Молода картопля - 250г
  • Міцний овочевий бульйон - 75мл
  • Цибуля - 1шт
  • Гірчиця - 2.5 ч. л.
  • Фарш - 100г
  • Сир кисломолочний - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Черемша - 1 ст. л.
  • Оливкова олія - 1 ч. л.
  • Редиска - 200г
  • Кріп - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю помити, почистити, відварити в достатній кількості підсоленої води до готовності. Воду злити. Картоплю поки що не чіпати.

  • 02

    Ріпчасту цибулю почистити, дрібно посікти. Овочевий бульйон довести до кипіння, відварити в ньому цибулю до м'якості. Відварену картоплю порізати невеликими шматочками, перемішати з бульйоном і 1,5 ч.л. гірчиці, залишити.

  • 03

    Фарш перемішати до однорідності з 1 ст.л. знежиреного сиру, черемшею і  гірчицею, що залишилась. Приправити сіллю і перцем.

  • 04

    Виліпити з отриманої маси фрикадельки, обсмажити їх з усіх боків до готовності в розігрітій на антипригарній сковороді оливковій олії.

  • 05

    Редиску помити, почистити, нарізати тонкими кружечками. Перемішати з картоплею, кропом і сиром, що залишився. Посолити і поперчити.

  • 06

    Викласти фрикадельки на тарілку, подавати до столу з картопляним салатом.