Масала – це відомий на весь світ індійський пряний напій на основі молока і різних спецій. Його традиційно готують до звичайної сімейної трапези, а також підносять до особливої нагоди – приходу гостей. Крім того, що масала досить цікава, так би мовити пікантна і багатогранна на смак, вона ще й корисна, особливо для тих, хто стежить за своєю вагою. Всім відомо, що спеції значно прискорюють обмінні процеси в організмі. Тому для людей, які дотримуються дієти і буквально рахують з'їдені калорії, масала стане чудовою знахідкою, розуміється, якщо використовувати в приготуванні знежирене молоко, а цукор замінити корисним і натуральним підсолоджувачем – медом. Приємного чаювання.
Насипати в невелику каструлю індійський чорний чай, цукор і спеції.
Залити водою, поставити на вогонь і довести до кипіння.
Додати молоко, варити ще 5 хвилин.
Процідити через дрібне сито.
Подавати чай гарячим.