Масала чай
Кількість порцій - 2
Час приготування - 15 хв

Масала чай

Масала – це відомий на весь світ індійський пряний напій на основі молока і різних спецій. Його традиційно готують до звичайної сімейної трапези, а також підносять до особливої нагоди – приходу гостей. Крім того, що масала досить цікава, так би мовити пікантна і багатогранна на смак, вона ще й корисна, особливо для тих, хто стежить за своєю вагою. Всім відомо, що спеції значно прискорюють обмінні процеси в організмі. Тому для людей, які дотримуються дієти і буквально рахують з'їдені калорії, масала стане чудовою знахідкою, розуміється, якщо використовувати в приготуванні знежирене молоко, а цукор замінити корисним і натуральним підсолоджувачем – медом. Приємного чаювання.

Інгредієнти

  • Чай чорний - 2 ст. л.
  • Кардамон - 2 шт.
  • Перець чорний горошком - 2 шт.
  • Молоко - 240 мл
  • Цукор - за смаком
  • Кориця в паличках - 1 шт
  • Гвоздика - 2 шт
  • Вода - 480 мл

Етапи приготування

  • 01

    Насипати в невелику каструлю індійський чорний чай, цукор і спеції.

  • 02

    Залити водою, поставити на вогонь і довести до кипіння.

  • 03

    Додати молоко, варити ще 5 хвилин.

  • 04

    Процідити через дрібне сито.

  • 05

    Подавати чай гарячим.