Марокканський лимонад
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Марокканський лимонад

Останнім часом з приходом літа спека в нашій країні стоїть практично марокканська, так що цей прохолодний, освіжаючий вітамінний напій з апельсиново-лимонними нотками буде дуже навіть актуальним. Якщо Ви віддаєте перевагу домашнім напоям, ніж покупній шкідливій газованій воді та сокам із сумнівним складом, але компоти вже набридли – обов'язково приготуйте марокканський лимонад. Погодьтеся, адже куди приємніше втамовувати спрагу корисним напоєм. Хоча цей смачний і ароматний лимонад можна приготувати і в холодну пору року. По-перше, пити, як і їсти, хочеться завжди, а по-друге, він нагадає Вам про сонячні літні дні. Так, і не забудьте покласти в кожну склянку свіжі листочки м'яти.

Інгредієнти

  • Цукор - 1 склянка
  • Мінеральна вода (без газу) - 1 л
  • Лимон - 3 шт.
  • Апельсин - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Цукор висипте в каструльку, залийте 0,5 л води і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, трохи проваріть до отримання сиропу і зніміть з вогню.

  • 02

    Тим часом з одного лимона зніміть цедру і додайте до отриманого сиропу.

  • 03

    З лимонів і апельсина вичавіть сік і влийте його в сироп. Все добре перемішайте і остудіть.

  • 04

    Отриманий лимонад розлийте по високих склянках, наповнивши їх до половини. Потім влийте решту води (її потрібно заздалегідь сильно охолодити), щоб заповнити стакани доверху. Покладіть до кожної склянки кубики льоду і подавайте.