"Все з цибулею" - ось девіз фестивалю, який проходить у Веймарі. Це німецьке містечко влаштовує свято цибулі вже більше 300 років, і приходиться фестиваль на другий жовтневий уїкенд. Люди з багатьох міст, містечок і сіл з'їжджаються на свято, щоб продати цей овоч, виготовити з нього прикраси або вінки, приготувати цибульний суп, цибульний пиріг, цибулеві сосиски або навіть цибулевий хліб. Такий хліб виходить дуже м'яким, з насиченим запахом, красивою текстурою і приємним смаком. Пропонуємо вам долучитися до німецької культури і спробувати приготувати цибулевий хліб разом з нами.
Молоко підігріти, вилити в миску, додати цукор і сіль. Додати дріжджі і 1 ст. л. борошна. Перемішати до повного розчинення, до однорідності. Накрити зверху рушником, залишити на 30 хвилин у теплому місці.
Цибулю очистити і нарізати кубиками. Обсмажити в рослинній олії на розігрітій сковороді протягом 5-7 хвилин, до золотистого кольору. Додати сіль і цукор.
У тісто додати обсмажену цибулю, вбити яйце, додати сметану і влити половину рослинної олії.
Додати в тісто борошно, що залишилось, ретельно перемішати, замісити тісто. Залишити на 30 хвилин.
Через 30 хвилин пом'яти тісто, залишити ще на 15-20 хвилин. Дістати, повторно перем'яти, скачати в кулю. Деко застелити папером, викласти шар тіста на деко. Накрити рушником зверху, залишити на 15 хвилин. Надати хлібу необхідну форму.
Підігріти трохи соняшникової олії, змастити пензлем поверхню хліба. Зробити ножем кілька надрізів. Випікати 30 хвилин у духовці, при температурі 200°С. Після, дістати з духовки, залишити на 30 хвилин.