Цибуля тушкована по-грецьки
Кількість порцій - 6
Час приготування - 25 хв

Цибуля тушкована по-грецьки

Не сумнівайтеся, тушкування цибулі – один з найкращих і вдалих способів приготування цієї овочевої культури. У грецькій кухні, що становить основу середземноморської, тушкована ріпчаста цибуля набуває несподівані смакові відтінки, які, безсумнівно, припадуть Вам до душі. Даний рецепт вважається одним з небагатьох, де цибуля виступає в якості головного інгредієнта страви і виходить чудовою на смак. Усього кілька складових, таких як біле сухе вино, томатний сік і мед – і через півгодини на Вашому столі готова вечеря з солодкої, ніжної цибулі. Цей швидкий і смачний гарнір можна подавати до макаронів, м'яса, птиці, риби. Смачного.

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста - 1 кг
  • Олія оливкова - 50 мл
  • Мед - 50 г
  • Оцет винний - 20 мл
  • Вино біле сухе - 20 мл
  • Сік томатний - 120 мл
  • Селера - 2 шт
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю почистити і нарізати на чвертинки.

  • 02

    У великій сковороді розігріти олію, додати цибулю і смажити приблизно 5 хвилин.

  • 03

    Залити медом і обсмажити ще 1 хвилину.

  • 04

    Залити оцтом і вином (можна без вина), добре перемішуючи.

  • 05

    Селеру нарізати скибочками, додати до цибулі, перемішати.

  • 06

    Все залити томатним соком (або ложку пасти розвести у половині склянки води) і перемішати. Довести до кипіння і варити, поки не стане густуватим.