Лоранскій пиріг з грибами і куркою
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Лоранскій пиріг з грибами і куркою

Лоранскій пиріг з грибами і куркою - це чудовий варіант як для звичайної вечері, так і для свята. Ви можете зробити його на заміну банальним бутербродам або подібним холодним закускам. Вже точно незвичайний не солодкий пиріг ваші гості гідно оцінять. До того ж основні інгредієнти тут курка і гриби, що означає, що пиріг буде не дуже калорфйним. Навпаки, його спокійно можна їсти на вечерю і не переживати за зайві кілограми. Такий чудовий мікс корисного білка і незвичайного смаку пирога, який буквально тане в роті, ви рідко де можете зустріти. Ми впевнені, ваші гості будуть приємно згадувати посиденьки у вас з таким смачним пирогом.

Інгредієнти

  • Борошно - 200 г.
  • Масло вершкоев - 50 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Куряче філе - 300 г.
  • Печериці - 300 г.
  • Цибуля - 0.5 шт.
  • Вершки - 170 мл.
  • Сир твердий - 150 г.
  • Вода - 3 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Масло розмішати з яйцем, додати воду з сіллю, борошном, замішати гладеньке тісто, загорнути в плівку і півгодини охолоджувати в холодильнику.

  • 02

    Грудку відварити до готовності і подрібнити, гриби до готовності обсмажити з цибулею, додати сіль з меленим перцем і мускатним горіхом, подрібнене куряче філе і все разом трохи обсмажити.

  • 03

    Духовку розігріти до 180°C градусів. Форму з діаметром 23 см. змастити вершковим маслом, розкачати тісто, сформувати бортик, начинку перекласти на тісто.

  • 04

    Виделкою злегка збити яйця, додати вершки з сиром, ретельно все перемішати і отриманою сумішшю рівномірно залити начинку.

  • 05

    Пиріг випікати 35-40 хвилин.