Лимонний крем
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Лимонний крем

Мало того, що цей смачний, ніжний і яскравий як сонечко крем можна вживати як самостійний десерт, просто намазавши на хліб або ванільну булочку (чим не варіант сніданку або перекусу?), Він також стане прекрасною начинкою для млинчиків і вафельних трубочок, а звичайний бісквіт миттю перетвориться на повноцінний лимонний торт. Але й це ще не все. Такий крем можна приготувати про запас, розкласти по герметичним баночкам і зберігати довгий час в холодильнику. Тоді непрохані гості Вам точно не страшні, ну і в будь-яку хвилину можна порадувати себе чимось смачненьким. І наостанок одна хороша новина: для приготування цього чудового крему Вам потрібні лише яйця, цукор, вершкове масло і лимон.

Інгредієнти

  • Яйця - 4 шт.
  • Вершкове масло - 200 г
  • Цукор - 200 г
  • Лимон - 3 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Розм'якшіть вершкове масло. З лимона вичавіть сік та зніміть цедру.

  • 02

    З'єднайте масло, лимонний сік та цедру, цукор. Нагрівайте все на водяній бані, поки вершкове масло на почне танути. Після цього збийте суміш вінчиком до однорідності.

  • 03

    Жовтки відділіть від білків. Додайте жовтки до лимонно-масляної суміші та збивайте, поки не загустішає.