Мало того, що цей смачний, ніжний і яскравий як сонечко крем можна вживати як самостійний десерт, просто намазавши на хліб або ванільну булочку (чим не варіант сніданку або перекусу?), Він також стане прекрасною начинкою для млинчиків і вафельних трубочок, а звичайний бісквіт миттю перетвориться на повноцінний лимонний торт. Але й це ще не все. Такий крем можна приготувати про запас, розкласти по герметичним баночкам і зберігати довгий час в холодильнику. Тоді непрохані гості Вам точно не страшні, ну і в будь-яку хвилину можна порадувати себе чимось смачненьким. І наостанок одна хороша новина: для приготування цього чудового крему Вам потрібні лише яйця, цукор, вершкове масло і лимон.
Розм'якшіть вершкове масло. З лимона вичавіть сік та зніміть цедру.
З'єднайте масло, лимонний сік та цедру, цукор. Нагрівайте все на водяній бані, поки вершкове масло на почне танути. Після цього збийте суміш вінчиком до однорідності.
Жовтки відділіть від білків. Додайте жовтки до лимонно-масляної суміші та збивайте, поки не загустішає.