Легкий лимонно-винний маринад для риби і курки
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Легкий лимонно-винний маринад для риби і курки

Урізноманітнити звичну страву з риби або курки і надати їй пікантний смак допоможе легкий лимонно-винний маринад. Як відомо, лимонний сік має розм'якшуючу дію, а сухе вино робить м'ясо ніжніше і надає неповторний аромат. М'ясо необхідно витримати в такому маринаді не менше трьох годин. Кращий ефект очікується, якщо відправити рибу (курку) маринуватися в холодильник на всю ніч. Тоді м'ясо виходить надзвичайно ніжним, м'яким і соковитим. Потім готуйте рибу (курку) будь-яким звичним для Вас способом: смажте, тушкуйте, запікайте – все на Ваш смак. У маринад можна додати одну столову ложку лимонної цедри і чайну ложку сушеного естрагону. Бальзамічний оцет можете замінити естрагоновим.

Інгредієнти

  • Лимон - 30 г.
  • Часник - 10 г.
  • Вино біле сухе - 20 мл.
  • Оцет бальзамічний - 10 мл.
  • Італійські трави - 10 г.
  • Суміш перців - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    З лимона вичавити сік. Часник очистити від лушпиння і видавити сік за допомогою часникодавки.

  • 02

    Оцет змішати з вином. Додати лимонний сік і часник.

  • 03

    Додати необхідні спеції. Маринад можна використовувати до риби чи птиці. Потім уварити в сотейнику і використовувати як соус.