Французький сорбет являє собою різновид морозива, проте не простого – крижаного, фруктово-ягідного. Іншими словами цей десерт – ніщо інше як заморожена суміш фруктово-ягідного пюре і цукрового сиропу. Після морозива дуже хочеться пити, а от після сорбету – ще парочку порцій. Пропонований нами сорбет незвичайний. Адже він поєднує в собі відразу кілька смакових ноток: молочну, шоколадну, кавову і бананову. Але навіть не це є його головним достоїнством. Вся принадність у тому, що він абсолютно нешкідливий, і, ми б навіть сказали, корисний для фігури. До речі, його можна доповнити крупно змолотими кавовими зернами або шоколадною крихтою – вийде взагалі геніальний кулінарний шедевр.
Банан почистіть і наріжте великими шматками. Покладіть в чашу блендера.
Влийте йогурт, додайте цукор, кава і какао.
Збийте всі компоненти спочатку на середній, потім на високій швидкості до однорідного стану.
Отриману масу викладіть у форму і поставте в морозильник на пару годин.
Перед подачею десерт потрібно переставити в холодильник, щоб він набув бажаної консистенції.