Легкий бананово-кавовий сорбет
Кількість порцій - 2
Час приготування - 2 г 10 хв

Легкий бананово-кавовий сорбет

Французький сорбет являє собою різновид морозива, проте не простого – крижаного, фруктово-ягідного. Іншими словами цей десерт – ніщо інше як заморожена суміш фруктово-ягідного пюре і цукрового сиропу. Після морозива дуже хочеться пити, а от після сорбету – ще парочку порцій. Пропонований нами сорбет незвичайний. Адже він поєднує в собі відразу кілька смакових ноток: молочну, шоколадну, кавову і бананову. Але навіть не це є його головним достоїнством. Вся принадність у тому, що він абсолютно нешкідливий, і, ми б навіть сказали, корисний для фігури. До речі, його можна доповнити крупно змолотими кавовими зернами або шоколадною крихтою – вийде взагалі геніальний кулінарний шедевр.

Інгредієнти

  • Банани - 1 шт.
  • Йогурт (без наповнювачів) - 150 г
  • Какао - 0,5 ч.л.
  • Розчинна кава - 1,5 ч.л.
  • Цукор - 1 ст.л.

Етапи приготування

  • 01

    Банан почистіть і наріжте великими шматками. Покладіть в чашу блендера.

  • 02

    Влийте йогурт, додайте цукор, кава і какао.

  • 03

    Збийте всі компоненти спочатку на середній, потім на високій швидкості до однорідного стану.

  • 04

    Отриману масу викладіть у форму і поставте в морозильник на пару годин.

  • 05

    Перед подачею десерт потрібно переставити в холодильник, щоб він набув бажаної консистенції.