Курячі грудки в кмині з кисло-солодкою червоною капустою
Кількість порцій - 2
Час приготування - 35 хв

Курячі грудки в кмині з кисло-солодкою червоною капустою

М'ясо курки - саме дієтичне з усіх видів м'яса. Біле м'ясо курячих грудок вважається найкориснішим, оскільки за мінімальним змістом холестерину воно поступається тільки рибі. Готувати курячі грудки порівняно просто і швидко. Страви з них вкрай різноманітні: куряче філе смажать, варять, тушкують, запікають, фарширують. Курячі грудки в кмині в поєднанні з кисло-солодкою червоною капустою - блюдо, яке міцно увійде в раціон Вашої родини, вносячи різноманітність у щоденне меню.

Інгредієнти

  • Насіння кмину - 1 ч. л.
  • Спеції - 0,5 ч. л.
  • Куряча грудинка - 2 шт.
  • Олія оливкова - 1 ст. л.
  • Бекон - 1 шт.
  • Капуста червонокочанна - 600 г.
  • Цибуля-шалот - 2 шт.
  • Бульйон курячий - 100 мл.
  • Оцет бальзамічний - 2,5 ст. л.
  • Цукор коричневий - 1 ст. л.
  • Цибуля зелена - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Натерти м'ясо насінням кмину, половиною спецій і в кінці сіллю і перцем.

  • 02

    Поставити сковороду на середній вогонь, розігріти. Викласти на сковороду нарізаний бекон, обсмажити до хрусткої скоринки.

  • 03

    Після, перекласти бекон на тарілку. У цю ж сковороду викласти курку, обсмажити з кожного боку по 5 хвилин до готовності. Викласти зі сковороди на тарілку, загорнути м'ясо у фольгу.

  • 04

    У сковороду після м'яса додати нашатковану капусту, подрібнену цибулю-шалот, влити бульйон і оцет, додати цукор і другу половину спецій, які залишилися. Смажити 6 хвилин, рідина повинна випаруватися, а капуста стати трохи м'якою, але при цьому зберегти хрустку скоринку. Додати бекон, посолити і поперчити за смаком.

  • 05

    При подачі нарізати курку шматочками, викласти на тарілку, викласти поруч капусту, прикрасити зеленою цибулею, можна також подати як гарнір картопляне пюре.