Курка з підливою по-китайськи
Кількість порцій - 4
Час приготування - 35 хв

Курка з підливою по-китайськи

Китайці називають цю страву «курка з дивним смаком». Нам-то, звичайно, вся китайська їжа здається трохи дивною, але якщо вже самі жителі Піднебесної її так прозвали, то не викликає сумнівів – курочка справді особлива. Не лякайтеся, просто всі інгредієнти підібрані таким чином, що ця страва має пекучий, гострий, солодкий і пряний смак одночасно. Уявляєте? Навряд чи Ви коли-небудь пробували подібну страву і навіть більше – навряд чи колись думали таке приготувати. Підлива по-китайськи здивує багатою палітрою смакових ноток, а тому здатна підкорити серце навіть найвибагливішого гурмана. Їжа, звичайно, не на кожен день, але, у всякому разі, спробувати, думаємо, буде дуже цікаво.

Інгредієнти

  • Курка (цілком) - 1 шт.
  • Соєвий соус - 4 ст.л.
  • Оцет - 1 ст.л.
  • Цибуля - 5 г
  • Корінь імбиру - 5 г
  • Мелений гострий червоний перець - 2 г
  • Кунжутна олія - 3 мл
  • Мелений чорний перець - 2 г
  • Мелений духм'яний перець - 2 г
  • Цукор - 10 г

Етапи приготування

  • 01

    Добре промийте курку і покладіть в каструлю з киплячою водою, варіть на сильному вогні 30 хвилин.

  • 02

    Після цього курку вийміть, остудіть, наріжте на шматки і викладіть на тарілку.

  • 03

    Лук і корінь імбиру дуже дрібно покришіть.

  • 04

    З'єднайте цибулю, імбир, соєвий соус, оцет, червоний, чорний і запашний перець, кунжутне масло і цукор, добре перемішайте. Дайте отриманій підливі трохи настоятися і облийте нею курку.