Курячі котлети з сиром.
Кількість порцій - 6
Час приготування - 40 хв

Курячі котлети з сиром.

Куряче м'ясо, напевно, саме корисне. Тому що свинина, наприклад, дуже жирна, або качине м'ясо, яке трохи жостковате. Куряче ж м'ясо не містить в собі холестерин, що дуже важливо для тих, хто страждає серцево-судинними проблемами або просто намагається підтримувати себе у формі. У такому випадку курячі котлетки якнайкраще будуть смачною закускою з будь-яким гарніром. Зробіть ще до всього овочевий салат - і приємна вечеря готова . До речі кажучи, сир, який потрібно класти у всередину котлет, робить всю страву більш м'якою і ніжною на смак. Але найголовніше, що ці котлетки можна робити як до звичайної вечері, так і до якихось маленьким свят.

Інгредієнти

  • Куряче філе (або грудинка) - 500 г
  • Білий хліб - 200 г
  • Молоко - 100 мл
  • Панірувальні сухарі - 200 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Часник (зубчики) - 1 шт
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти духовку до 180°С.

  • 02

    Нарізати хліб шматочками і покласти в миску. Додати тепле молоко. Відставити убік.

  • 03

    Нарізати сир невеликими прямокутниками.

  • 04

    Очистити курячі грудки від шкіри, помити і нарізати.

  • 05

    Пропустити через м'ясорубку філе, хліб і зубчик часнику.

  • 06

    Приправити фарш сіллю і перцем, ретельно перемішати.

  • 07

    Зліпити з фаршу котлети, сплющити їх і покласти в середину по шматочку сиру.

  • 08

    Згорнути фарш так, щоб сир залишився всередині.

  • 09

    Насипати сухарі в плоску миску і обваляти в них котлети.

  • 10

    Поставити сковорідку на вогонь і розтопити в ній масло. Покласти в гаряче масло котлети, обсмажити до золотистої скоринки (близько 3 хвилин з кожної сторони).

  • 11

    Дістати котлети з масла, покласти у форму для запіканки і поставити в духовку.

  • 12

    Запікати 15-17 хвилин, дістати з духовки і подавати з гарніром або салатом.