Кролик під винним соусом по-грецьки
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г 20 хв

Кролик під винним соусом по-грецьки

Багатьом відомо, що м'ясо кролика більше ситне, ніж куряче, але не таке жирне, як, наприклад, свинина. При цьому кролик дуже смачний в будь-якому вигляді (будь-то тушкований або запечений). Тому так багато шанувальників страв з м'яса кролика. Тим більше, що вони вийдуть дуже смачними і соковитими, та такими, що їх і за звичайний стіл можна подавати, і за святковий теж. Кролик під винним соусом - це хороша закуска під будь-який гарнір, навіть найпростіший. Разом це буде виглядати дуже елегантно і на смак - просто божественно. То ж навіть не сумнівайтеся, страва виходить дуже смачною, насиченою і м'якою - сподобається навіть найвибагливішому гурману.

Інгредієнти

  • Кролик - 1,5 кг.
  • Помідор - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчика
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Вино напівсолодке - 250 г.
  • Борошно - 3 ст. л.
  • Олія оливкова - 50 мл.
  • Мускатний горіх - за смаком
  • Кориця мелена - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо помити, обсушити паперовим рушником, видалити зайву плівку і жир. Розрізати на великі шматки.

  • 02

    Лук помити, нарізати півкільцями. Помідори обдати окропом, зняти шкірку, порізати дрібними шматочками. Часник помити, подрібнити.

  • 03

    У не дуже глибокій каструлі розтопити вершкове масло, додати оливкову олію.

  • 04

    М'ясо обваляти в борошні, обсмажити з двох сторін в каструлі з маслами 10 хвилин, до утворення золотистої скоринки.

  • 05

    Додати до м'яса вино, 10 хвилин готувати без кришки, після закрити, тушкувати 1,5 години, періодично помішуючи. Якщо рідина випарується до кінця приготування м'яса, необхідно додати вина або води.

  • 06

    За 20 хвилин до кінця приготування, додати мускатний горіх і корицю.