Крокке
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Крокке

Крокке часто називають "вуличною їжею" в Палермо. Ними можна перекусити в будь-якому провулку. Це невеликі коржі, які готують з нутового борошна (по -іншому його називають ще турецьким горохом). Його якраз і араби привезли на Сицилію. Вони робили з гороху борошно і потім випікали різні вироби. Тому в класичному варіанті використовують як раз нутове борошно. Хоча це не найголовніше. Адже крокке - це коржі з картопляного пюре. Так що борошно можна використовувати і звичайне. Крокке обов'язково потрібно їсти гарячими , так вони зберігають свій справжній смак. За бажанням можна приготувати якийсь соус до крокке і подавати їх як самостійну страву. Або, наприклад, із салатом.

Інгредієнти

  • Картопля - 2 шт.
  • Карі - 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Борошно - 0,5 ст.
  • Рослинна олія - 50 мл
  • Сіль - за смаком
  • Куряче яйце - 1 шт.
  • Сухарі панірувальні - 1 ст.

Етапи приготування

  • 01

    Відварити картоплю, охолодити і розім’яти в пюре.

  • 02

    Нагріти олію на сковороді.

  • 03

    Змішати картопляне пюре з порошком каррі. Приправити сіллю і перцем.

  • 04

    Взяти 3 неглибокі миски, в одній збити яйце, в іншу насипати борошно, в третю – сухарі.

  • 05

    Зліпити з картопляної суміші невеликі коржі.

  • 06

    Опустити кожен корж в борошно і обережно струсити надлишки.

  • 07

    Обсмажити картопляні коржі в дуже гарячій олії по 2-3 хвилини з кожного боку.

  • 08

    Викласти на тарілку, застелену паперовими рушниками.

  • 09

    Подавати з улюбленим соусом.