Крокке часто називають "вуличною їжею" в Палермо. Ними можна перекусити в будь-якому провулку. Це невеликі коржі, які готують з нутового борошна (по -іншому його називають ще турецьким горохом). Його якраз і араби привезли на Сицилію. Вони робили з гороху борошно і потім випікали різні вироби. Тому в класичному варіанті використовують як раз нутове борошно. Хоча це не найголовніше. Адже крокке - це коржі з картопляного пюре. Так що борошно можна використовувати і звичайне. Крокке обов'язково потрібно їсти гарячими , так вони зберігають свій справжній смак. За бажанням можна приготувати якийсь соус до крокке і подавати їх як самостійну страву. Або, наприклад, із салатом.
Відварити картоплю, охолодити і розім’яти в пюре.
Нагріти олію на сковороді.
Змішати картопляне пюре з порошком каррі. Приправити сіллю і перцем.
Взяти 3 неглибокі миски, в одній збити яйце, в іншу насипати борошно, в третю – сухарі.
Зліпити з картопляної суміші невеликі коржі.
Опустити кожен корж в борошно і обережно струсити надлишки.
Обсмажити картопляні коржі в дуже гарячій олії по 2-3 хвилини з кожного боку.
Викласти на тарілку, застелену паперовими рушниками.
Подавати з улюбленим соусом.