Червоний рис зі спеціями, куркою і зеленим горошком
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Червоний рис зі спеціями, куркою і зеленим горошком

У запропонованому рецепті використовується червоний рис. Багато господинь не знають про його існування. Білий або бурий рис - це зрозуміло, а червоний? Пояснюється все просто - цей рис не шлифований, у ньому збережена оболонка, що має червоний колір за рахунок натурального рослинного пігменту, який є потужним антиоксидантом. Червоний рис внесе різноманітність у повсякденне меню. Готується він трохи довше звичайного білого рису - близько 35 хвилин. Червоний рис має гарну властивість - залишатися розсипчастим після приготування. У процесі його готування вода трохи забарвлюється, але дана особливість не заважає готувати рис в поєднанні з іншими продуктами - як в даному випадку з куркою і зеленим горошком.

Інгредієнти

  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Філе куряче - 680 г.
  • Перець болгарський червоний - 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 1 шт.
  • Орегано - 1 ст. л.
  • Паприка - 1 ст. л.
  • Перець кайєнський - 0,75 ч. л.
  • Рис - 300 г.
  • Бульйон курячий - 400 мл.
  • Соус томатний - 120 мл.
  • Зелений горошок заморожений - 300 г.

Етапи приготування

  • 01

    Налити в розігріту сковороду на середньому вогні оливкову олію. Курку натерти сіллю і перцем, викласти м'ясо на сковороду із олією. Додати до курки на сковороді подрібнену цибулю, часник і перець. Обсмажувати протягом 5 хвилин.

  • 02

    Додати в сковороду паприку і кайєнський перець. Всипати рис, ретельно перемішати.

  • 03

    Влити в сковороду бульйон і томатний соус, довести суміш до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою сковороду, тушкувати протягом 25 хвилин, курка і рис мають стати м'якими, а рідина повинна увібратися.

  • 04

    Наприкінці, за 2 хвилини до готовності додати зелений горошок, посолити і поперчити за смаком.