Королівські креветки у китайському стилі
Кількість порцій - 1
Час приготування - 30 хв

Королівські креветки у китайському стилі

У китайській кухні величезне значення надається всіляким приправам і спеціям, які можуть змінити продукт до невпізнання. І якщо в інших національних кухнях подібне не завжди схвалюється, то для китайських кухарів це справа честі, навіщо ж тоді готувати, якщо смак продукту залишився колишнім ... Дотримуючись цього рецепту, спробуйте проробити такий китайський кулінарний фокус із звичайними креветками. Набір спецій, трохи вправності, пів години роботи - і дегустуємо креветки з абсолютно новим смаком.

Інгредієнти

  • Королівські креветки (нечищені) - 7 шт.
  • Сало - 100 г
  • М'ясний бульйон - 0,5 склянки
  • Цукор - 5 г
  • Сіль - 4 г
  • Соєвий соус - 5 мл
  • Томатна паста - 50 г
  • Херес - 20 мл
  • Цибуля - 5 г
  • Корінь імбиру - 3 г
  • Крохмаль - 20 г

Етапи приготування

  • 01

    Креветки промийте, видаліть голову, вусики, ніжки і нутрощі.

  • 02

    Цибулю і імбир дуже дрібно наріжте.

  • 03

    У сковороді обсмажте порізане на шматочки сало, витопивши з нього жир, шкварки видаліть.

  • 04

    У гарячий жир покладіть цибулю і імбир, просмажте одну хвилину.

  • 05

    Покладіть креветки, також швидко просмажте їх, перевертаючи. Влийте в сковороду вино, закрийте її кришкою і трохи протушкуйте креветки.

  • 06

    Потім в бульйоні розчиніть сіль і цукор і влийте його до креветок. Доведіть бульйон до кипіння.

  • 07

    Після закипіння закрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте приблизно 3 хвилини.

  • 08

    Введіть томатну пасту і соєвий соус, збільште вогонь, дайте соусу трохи загуснути.

  • 09

    У невеликій кількості холодної води розведіть крохмаль, влийте в сковороду і ще трохи прогрійте соус до консистенції густого киселю.

  • 10

    Кілька разів переверніть креветки, щоб вони просочилися соусом і зніміть сковороду з вогню.