У китайській кухні величезне значення надається всіляким приправам і спеціям, які можуть змінити продукт до невпізнання. І якщо в інших національних кухнях подібне не завжди схвалюється, то для китайських кухарів це справа честі, навіщо ж тоді готувати, якщо смак продукту залишився колишнім ... Дотримуючись цього рецепту, спробуйте проробити такий китайський кулінарний фокус із звичайними креветками. Набір спецій, трохи вправності, пів години роботи - і дегустуємо креветки з абсолютно новим смаком.
Креветки промийте, видаліть голову, вусики, ніжки і нутрощі.
Цибулю і імбир дуже дрібно наріжте.
У сковороді обсмажте порізане на шматочки сало, витопивши з нього жир, шкварки видаліть.
У гарячий жир покладіть цибулю і імбир, просмажте одну хвилину.
Покладіть креветки, також швидко просмажте їх, перевертаючи. Влийте в сковороду вино, закрийте її кришкою і трохи протушкуйте креветки.
Потім в бульйоні розчиніть сіль і цукор і влийте його до креветок. Доведіть бульйон до кипіння.
Після закипіння закрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте приблизно 3 хвилини.
Введіть томатну пасту і соєвий соус, збільште вогонь, дайте соусу трохи загуснути.
У невеликій кількості холодної води розведіть крохмаль, влийте в сковороду і ще трохи прогрійте соус до консистенції густого киселю.
Кілька разів переверніть креветки, щоб вони просочилися соусом і зніміть сковороду з вогню.