Кавовий крем
Кількість порцій - 6
Час приготування - 35 хв

Кавовий крем

Щоб здивувати свою другу половинку незвичайною романтичною вечерею, необов'язково готувати багато різних страв. Цілком буде достатньо однієї, але незвичайної і смачної. А головне - легкої. Тому ідеальним варіантом для цього буде кавовий крем. Саме кава надає гірчинку всій страві, а щоб збалансувати смак, додайте збиті вершки. Вийде щось на зразок напою кави із вершками, тільки в замороженому вигляді. Такий десерт відмінно скрасить ваш вечір, зробить його більш ніжним і навіть інтимним. Крім того, кавовий крем можна готувати і до інших важливих для вас приводів. Наприклад, це буде хороший десерт на дружній вечірці.

Інгредієнти

  • Мелена кава - 5 ч.л.
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 150 г
  • Желатин (швидкорозчинний) - 2 ч.л.
  • Вершки 33-35% - 300 мл

Етапи приготування

  • 01

    Желатин замочіть у 100 мл холодної кип'яченої води.

  • 02

    Відваріть міцну каву, з'єднавши мелену каву та 250 мл води.

  • 03

    Білки відділіть від жовтків (білки не знадобляться, їх можна використати для приготування ще одного десерта). Жовтки збийте з цукром, поставте на водяну баню та варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру.

  • 04

    Влийте каву, перемішайте.

  • 05

    Додайте желатин і продовжуйте нагрівати до повного розчинення желатину. При цьому суміш не повинна бути дуже гарячою - пильнуйте, щоб жовтки не зсілися. Потім заберіть з вогню та остудіть.

  • 06

    Вершки збийте (перед збиванням їх краще охолодити) спочатку ев невеликій швидкості, потім поступово збільште її. Важливо не перезбити вершки, інакше десерт вийде надто жирним і маслянистим.

  • 07

    З'єднайте вершки з охолодженою  кавовою  масою, охайно перемішайте. Розлийте десерт у формочки або у склянки, у яких ви будете його подавати, заберіть у холодильник на 3-4 години. Подавайте, прикрасивши кондитерською посипкою, шоколадом, кавовими зернами або листочками м'яти - за вашим бажанням. До речі, якщо ви не "подолали" всі порції десерта на вечерю, він може стати чудовим романтичним сніданком!