Тірамісу - це традиційний італійський десерт, істинно італійська страва, така ж, як паста і піца. До того ж це один з найпопулярніших десертів у світі. Тірамісу - це і не торт, і не пудинг, і не суфле. Це холодний, дуже м'який, ніжний і вологий десерт, основа якого печиво, грунтовно просочене кавою (в ідеалі міцним еспресо). В якості прошарку використовується крем-сир маскарпоне, який виготовляється із вершків 40% жирності. Треба відзначити, що існує безліч варіантів тірамісу. Запропонований рецепт - полуничний тірамісу з кавовими бісквітами.
У комбайні змішати сир маскарпоне, цукрову пудру, влити 5 ст. л. вина, перемішати все до однорідної маси. Додати сметану, перемішати. Половину полуниці нарізати навпіл, другу часточками.
Воду довести до кипіння, змішати з цукром і кавою, перемішати, додати залишки вина.
Занурити по одному печиву в кавову суміш, викласти у форму. Зверху на бісквіти викласти трохи більше половини сирного крему, рівномірно при цьому розрівнявши його по всій поверхні. На крем викласти нарізану шматочками полуницю, зверху ще один шар бісквітів, і на самий верх залишки крему.
Присипати зверху тертим шоколадом, прикрасити половинками полуниці. Накрити зверху форму харчовою плівкою, поставити торт в холодильник на 4 години.