Полуничний тірамісу з кавовими бісквітами
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Полуничний тірамісу з кавовими бісквітами

Тірамісу - це традиційний італійський десерт, істинно італійська страва, така ж, як паста і піца. До того ж це один з найпопулярніших десертів у світі. Тірамісу - це і не торт, і не пудинг, і не суфле. Це холодний, дуже м'який, ніжний і вологий десерт, основа якого печиво, грунтовно просочене кавою (в ідеалі міцним еспресо). В якості прошарку використовується крем-сир маскарпоне, який виготовляється із вершків 40% жирності. Треба відзначити, що існує безліч варіантів тірамісу. Запропонований рецепт - полуничний тірамісу з кавовими бісквітами.

Інгредієнти

  • Сир маскарпоне - 340 г.
  • Цукрова пудра - 150 г.
  • Вино десертне - 7 ст. л.
  • Сметана - 100 г.
  • Полуниця - 100 г.
  • Вода - 150 мл.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Еспресо розчинний - 2,5 ч. л.
  • Шоколад темний - 30 г.
  • Печиво бісквітне - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    У комбайні змішати сир маскарпоне, цукрову пудру, влити 5 ст. л. вина, перемішати все до однорідної маси. Додати сметану, перемішати. Половину полуниці нарізати навпіл, другу часточками.

  • 02

    Воду довести до кипіння, змішати з цукром і кавою, перемішати, додати залишки вина.

  • 03

    Занурити по одному печиву в кавову суміш, викласти у форму. Зверху на бісквіти викласти трохи більше половини сирного крему, рівномірно при цьому розрівнявши його по всій поверхні. На крем викласти нарізану шматочками полуницю, зверху ще один шар бісквітів, і на самий верх залишки крему.

  • 04

    Присипати зверху тертим шоколадом, прикрасити половинками полуниці. Накрити зверху форму харчовою плівкою, поставити торт в холодильник на 4 години.