Журавлинний кисіль "Червоні вітрила"
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Журавлинний кисіль "Червоні вітрила"

Кисіль - це стародавній напій слов'ян. Його варили ще на Русі. Звідти й назва пішлf. Раніше кисіль варили з вівса. А солодкі (із фруктів і ягід) почали варити набагато пізніше, коли світу став відомий картопляний крохмаль. Вівсяні, житні, пшеничні киселі відносяться до дуже стародавніх російських страв. Їм більше 1000 років. Їх навіть описували літописці у своїх повістях. Коли почали варити солодкий кисель, тоді і з часом з'явився рецепт журавлинного. Не дивлячись на те, що ця ягода кислувата, все ж кисіль із журавлини досить популярний, так як ягода ця дуже корисна і містить багато вітамінів. Відмінний десерт буде до речі після приємної сімейної вечері.

Інгредієнти

  • Журавлина - 300 г
  • Цукор - 500 г
  • Крохмаль - 2 ст.л.

Етапи приготування

  • 01

    Ягоди переберіть та промийте. Якщо ви використовуєте заморожену ягоду, дайте їй відтанути.

  • 02

    Розімніть ягоди товкачиком.

  • 03

    Викладіть ягідну масу на марлю і відіжміть сік. Отриманий сік поставте в холодильник.

  • 04

    Ягідну масу,що лишилась пілся віджиму, викладіть в каструлю, залийте 1 л гарячої води і проваріть 5 хвилин.

  • 05

    Потім цей відвар процідіть, додайте цукор і варіть до його розчинення.

  • 06

    Крохмаль розведіть водою, влийте в сироп і, помішуючи, доведіть його до загустіння.

  • 07

    Після чого влийте журавлинний сік, добре все перемішайте і зніміть з вогню. Подавати кисіль можна в склянках, краї яких прикрашені цукром або цукровою пудрою.