У Франції кулінарію порівнюють з мистецтвом, і як зразок відмінного смаку, вона гордо демонструє всьому світу унікальні, витончені страви. Різноманітність десертів цієї країни приголомшує, але пропонуємо зупинитися на приготуванні популярного пирога з фруктовою начинкою. Наповнювати випічку можна будь-якими ягодами на ваш смак, хоча, в класичному варіанті використовують свіжу вишню і обов'язково з кісточкою, для посилення аромату. Уперше печений десерт створили в Ліможе (місто у Франції) в 19 столітті, відтоді він поширився по всій території країни. Популярність охопила страву миттєво, і тоді кулінари придумали рецепт з використанням інших ягід і фруктів (персик, груша, яблуко), назвавши десерт "флонярд".
Замісити тісто з таких інгредієнтів: яйце, 25 г. борошна, 40 г. цукру, 1 ст. л. алкоголю (ром або портвейн), 100 мл. нежирних вершків. Замісивши рідке тісто, додати ягоди за смаком (залежно від розміру форм).
Використовувати ягоди можна і заморожені, заздалегідь розморозивши (хвилин 20). Форми змастити олією. Укласти в них тісто.
Відправити клафуті до мікрохвильової печі. Готувати при повній потужності 3-4 хвилини. Як тільки тісто підніметься - дістати з печі. Потім воно трохи опуститься. Подавати теплим.