Китайські картопляні кульки
Кількість порцій - 2
Час приготування - 40 хв

Китайські картопляні кульки

Картопля - це універсальний продукт. Без картоплі зараз життя не уявляють багато народів світу . Це як другий хліб. А подарував цей чудовий продукт світу першовідкривач Америки - Колумб. Адже , саме Америка є батьківщиною чудового картоплі. І сьогодні ми знову пропонуємо приготувати страву з картоплі. Китайські картопляні кульки порадують вас з воим смаком . Ці картопляні кульки виходять дуже хрусткими , ароматними і апетитними . Вони є гарною заміною звичного гарніру , тобто кульки можна подавати з куркою , м'ясом , рибою. До речі , це також відмінний варіант подати кульки як самостійне блюдо під будь-яким соусом , наприклад грибним або вершковим .

Інгредієнти

  • Картопля - 500 г
  • Борошно - 100 г
  • Рослинна олія для фритюра - 0,5 л
  • Сіль - 25 г
  • Суміш перців - 2 г
  • Мелений імбир - 2 г
  • Лук - 2 г

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю відварити в мундирі до готовності, остудіть.

  • 02

    Зніміть з картоплі шкірку і розімніть його.

  • 03

    Цибулю дуже дрібно покришите.

  • 04

    У картопляну масу просійте борошно, додайте суміш перців, сіль, цибулю і імбир, все дуже добре вимісіть.

  • 05

    У глибокій сковороді розігрійте рослинну олію.

  • 06

    Чайною ложкою набирайте картопляну масу і за допомогою палички опускайте її в гаряче масло, як галушки. Порціями обсмажуйте кульки до золотисто-коричневого кольору.

  • 07

    Готові кульки діставайте шумівкою, щоб стікав зайвий жир. Також можна викласти кульки на паперовий рушники і промокнути.

  • 08

    Викладіть кульки на блюдо, посипте сіллю і перцем і подавайте.