Морква - овоч, який легко засвоюється людським організмом, при цьому має гарні смакові якості і надзвичайно корисний. Він багатий мінеральними речовинами, пектинами, вітамінами. Особливо цінна морква каротином, який, потрапляючи в наш організм, перетворюється на вітамін А. Каротину в моркві більше, ніж в інших овочах. Морква має широке застосування в кулінарії: її використовують при приготуванні супів, других страв, різних салатів, соусів, солодких виробів. Кисло-солодка печена морква - цікавий варіант приготування моркви.
Духовку розігріти до 220°C.
У форму викласти промиту і обсушену моркву, додати сіль і перець. Поставити на 20 хвилин у духовку.
У миску висипати цукор, додати оцет, перемішувати до розчинення цукру.
Полити моркву отриманою сумішшю, перемішати. Поставити ще на 5-8 хвилин у духовку.