Багато хто звик думати про окріп, коли почує слово "чай". Так, без сумнівів, чай смачний, коли гарячий. Але, наприклад, у спеку не завжди хочеться пити теплі напої. До того ж, є люди, які не люблять у принципі гарячий чай. У такому разі вам знадобиться такий легкий рецепт. Це смачний тонізуючий чай, який додасть вам сил і енергії, зарядить позитивом. Щоб його приготувати, не обов'язково бути вишуканим шеф-кухарем. Це чудовий варіант напою, якщо ви вирішили зібрати разом старих друзів і приємно провести час у душевній компанії з ними і холодним чаєм "Яблучний". Такий чай подарує вам море радості і підніме настрій.
Чайну заварку залити 600 мл. гарячої води, дати добре настоятись, процідити.
З яблук видалити серцевинки, нарізати їх тонкими скибками, покласти в емальовану каструлю.
Лимони на 2 хвилини залити гарячою водою, розрізати їх навпіл, вичавити сік, шкірку одного лимона натерти, щоб отримати цедру.
Яблука залити лимонним соком, додати цедру, мед і спеції, засипати цукром.
Тепер залити все підготовленим чаєм, накрити кришкою і тримати в холодильнику протягом п'яти годин. Перед подачею процідити.