Хек в томатному соусі
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Хек в томатному соусі

Цю страву готували ще наші бабусі... Смачна класика рибних страв. Ми тільки хочемо нагадати вам вишуканий рецепт приготування хека. Риба багата фосфором - це знають усі. Не забуваємо, що її можна їсти навіть увечері - завдяки білкам, яких так багато в рибі, вона не калорійна, а навпаки, збагачує організм. На перший погляд, страва занадто проста, але спробувавши перший шматочок, ви закохаєтесь в цю страву, а ваші гості будуть вважати вас накращою господинею і просити поділитися рецептом.

Інгредієнти

  • Хек (або мінтай, або судак) - 1 кг
  • Морква - 300 г
  • Ріпчаста цибуля - 300 г
  • Помідори - 500 г
  • Борошно - 4 ст. л.
  • Соняшникова олія (для смаження) - 30 мл
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Лавровий лист - 2 шт
  • Сіль - за смаком
  • Цукор - 0,5 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Рибу очистити від луски, плавців, нутрощів. Промити, обсушити і порізати невеликими шматками. Потім рибу посолити і залишити на 10 хв.

  • 02

    Цибулю почистити і порізати кубиками.

  • 03

    Моркву почистити, нарізати тоненькою соломкою або натерти на крупній терці.

  • 04

    Шматки риби запанірувати в борошні і обсмажити на соняшниковій олії з обох боків до рум’яної скоринки. Обсмажену рибу викласти на тарілку.

  • 05

    В цій же сковорідці, на маленькому вогні, доливши ще трохи олії, обсмажити моркву і цибулю (приблизно 10 хв.).

  • 06

    Потім до моркви з цибулею додати дрібно нарізані томати разом з соком, тушкувати ще 5 хв.

  • 07

    Вміст сковорідки добре поперчити, посолити, перемішати і відставити з вогню.

  • 08

    В невелику каструлю почергово викласти шарами рибу (рибу викладати щільно) з соусом. Першим і останнім шаром має бути томатний соус з овочами. Додати лавровий листок.

  • 09

    Вміст каструлі залити водою (вода має бути на рівні з останнім шаром риби), накрити кришкою, швидко довести до кипіння і на невеликому вогні тушкувати ще 10-15 хв. Хек в томатному соусі готовий.

  • 10

    Хек в томатному соусі добре смакує з картопляним пюре або відвареним рисом. При подачі посипати січеною зеленню петрушки.