Цю страву готували ще наші бабусі... Смачна класика рибних страв. Ми тільки хочемо нагадати вам вишуканий рецепт приготування хека. Риба багата фосфором - це знають усі. Не забуваємо, що її можна їсти навіть увечері - завдяки білкам, яких так багато в рибі, вона не калорійна, а навпаки, збагачує організм. На перший погляд, страва занадто проста, але спробувавши перший шматочок, ви закохаєтесь в цю страву, а ваші гості будуть вважати вас накращою господинею і просити поділитися рецептом.
Рибу очистити від луски, плавців, нутрощів. Промити, обсушити і порізати невеликими шматками. Потім рибу посолити і залишити на 10 хв.
Цибулю почистити і порізати кубиками.
Моркву почистити, нарізати тоненькою соломкою або натерти на крупній терці.
Шматки риби запанірувати в борошні і обсмажити на соняшниковій олії з обох боків до рум’яної скоринки. Обсмажену рибу викласти на тарілку.
В цій же сковорідці, на маленькому вогні, доливши ще трохи олії, обсмажити моркву і цибулю (приблизно 10 хв.).
Потім до моркви з цибулею додати дрібно нарізані томати разом з соком, тушкувати ще 5 хв.
Вміст сковорідки добре поперчити, посолити, перемішати і відставити з вогню.
В невелику каструлю почергово викласти шарами рибу (рибу викладати щільно) з соусом. Першим і останнім шаром має бути томатний соус з овочами. Додати лавровий листок.
Вміст каструлі залити водою (вода має бути на рівні з останнім шаром риби), накрити кришкою, швидко довести до кипіння і на невеликому вогні тушкувати ще 10-15 хв. Хек в томатному соусі готовий.
Хек в томатному соусі добре смакує з картопляним пюре або відвареним рисом. При подачі посипати січеною зеленню петрушки.