Кекс - чудовий смачний виріб з тіста. Домашній кекс виглядає трохи інакше, ніж ми звикли бачити на прилавках магазинів. За формою він нагадує хліб, але за смаком... це просто шедевр! Сушений виноград надає тісту особливий і м'який смак. До того ж, всі чули про його користь. Його цінність в тому, що він зберігає багато корисних властивостей свіжого винограду. Багатий він вітамінами групи В, в ньому багато магнію і заліза. Так що, поспішіть порадувати смачним домашнім кексом всіх рідних!
Розм'якшене масло збити з сіллю, цукром та ванільним цукром в пишну масу.
Продовжуючи збивати, додавати по одному яйцю.
Всипати просіяне борошно і розпушувач. Добре все перемішати до однорідної консистенції.
Покласти родзинки та вимісити густе тісто (за бажанням можна додати столову ложку коньяку).
Змастити форму вершковим маслом та злегка обсипати борошном, викласти туди тісто. Прорізати посередині уздовж кексу смугу лопаткою або вологим ножем (потім там утвориться тріщина).
Випікати в духовці при температурі 160°C приблизно 80-100 хвилин до коричнуватої скоринки.
Готовність можна перевірити зубочисткою (або дерев'яною паличкою), встромивши всередину, якщо вона суха, то кекс добре пропікся.
Присипати цукровою пудрою поки він ще теплий, дати охолонути у формі.
Приємного чаювання!