Кекс «Столичний»
Кількість порцій - 8
Час приготування - 2 г

Кекс «Столичний»

Кекс - чудовий смачний виріб з тіста. Домашній кекс виглядає трохи інакше, ніж ми звикли бачити на прилавках магазинів. За формою він нагадує хліб, але за смаком... це просто шедевр! Сушений виноград надає тісту особливий і м'який смак. До того ж, всі чули про його користь. Його цінність в тому, що він зберігає багато корисних властивостей свіжого винограду. Багатий він вітамінами групи В, в ньому багато магнію і заліза. Так що, поспішіть порадувати смачним домашнім кексом всіх рідних!

Інгредієнти

  • Цукор - 175 г.
  • Борошно - 240 г.
  • Вершкове масло - 175 г.
  • Яйця - 3 шт.
  • Ванільний цукор - 1 пакетик
  • Родзинки - 175 г.
  • Розпушувач для тіста - 0.5 ч. л.
  • Сіль - щіпка
  • Цукрова пудра - 10 г.

Етапи приготування

  • 01

    Розм'якшене масло збити з сіллю, цукром та ванільним цукром в пишну масу.

  • 02

    Продовжуючи збивати, додавати по одному яйцю.

  • 03

    Всипати просіяне борошно і розпушувач. Добре все перемішати до однорідної консистенції.

  • 04

    Покласти родзинки та вимісити густе тісто (за бажанням можна додати столову ложку коньяку).

  • 05

    Змастити форму вершковим маслом та злегка обсипати борошном, викласти туди тісто. Прорізати посередині уздовж кексу смугу лопаткою або вологим ножем (потім там утвориться тріщина).

  • 06

    Випікати в духовці при температурі 160°C приблизно 80-100 хвилин до коричнуватої скоринки.

  • 07

    Готовність можна перевірити зубочисткою (або дерев'яною паличкою), встромивши всередину, якщо вона суха, то кекс добре пропікся.

  • 08

    Присипати цукровою пудрою поки він ще теплий, дати охолонути у формі.

  • 09

    Приємного чаювання!