Картопля - недорогий, повноцінний продукт, в якому досить багато калію і магнію. В одній середній за розміром бульбі картоплі приблизно 17 г. крохмалю, клітковина і ще близько 60 речовин, вітаміни і антиоксиданти. У цього овоча відмінні поживні властивості, без нього неможливо уявити повсякденні страви. Варіантів приготування картоплі дуже багато. У цьому рецепті пропонується приготувати картоплю з печерицями у сметанному соусі. Сметана повинна бути обов'язково свіжою і не надто жирною. Страва виходить дуже ароматною і смачною. До того ж вона є нескладною у приготуванні, її зможе приготувати будь-яка господиня.
Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці.
Гриби і картоплю нарізати кружечками.
Розтопити вершкове масло. Злегка обсмажити цибулю і моркву, помішуючи.
Додати гриби і картоплю. Перемішати і обсмажити разом ще 2 хвилини.
Додати сметану, сіль і перець. Перемішати. Тушкувати з закритою кришкою 1 годину.