Основу індійської кухні складають всілякі овочі. Вегетаріанство тут поширене з двох причин: по-перше - з релігійної: в індуїзмі корова вважається священною твариною, а іслам забороняє вживати в їжу свинину. По-друге, в жаркому кліматі м'ясо швидко псується. Зате індійські господині, готуючи вегетаріанську їжу, використовують понад 30 видів приправ і прянощів, що дозволяє досягти дуже яскравого і оригінального смаку страв. У цьому рецепті ми з вами використовуємо "лише" 7 спецій і прянощів, але відчуйте, як цікаво вони змінять смак звичайних овочів.
Картоплю очистіть, відваріть і крупно поріжте.
Помідори крупно поріжте.
У сковороду влийте рослинної олії, коли вона трохи нагріється, додайте зерна гірчиці, кмин, куркуму, коріандр, чорний і червоний перець. Прогрійте спеції на слабкому вогні.
Імбир дрібно порубіть. У сковороду викладіть вершкове масло і додайте імбир. Обсмажте все кілька хвилин.
Додайте помідори, збільште вогонь до середнього і ще трохи просмажте.
Слідом додайте картоплю і дрібно посічену зелень, посоліть і все добре перемішайте. Потримайте на вогні ще 5 хвилин і подавайте.