Карамелізовані фрукти - це справжня смакота. Рецепт приготування карамелізованих апельсинів відомий дуже давно. Як стверджують знавці кулінарії: ще із Середніх століть. В Іспанії так апельсини готували маври, використовуючи замість цукру мед. Карамелізовані апельсини - оригінальний, простий у приготуванні і яскравий десерт, смачні ласощі до чаювання, відмінна закуска до легких алкогольних напоїв.
Апельсини помити, нарізати кружечками товщиною 5 мм.
Опустити апельсини в каструлю з киплячою водою на 3-4 хвилини, щоб позбутися гіркоти.
Викласти апельсини шумівкою на паперові рушники, дати воді стекти.
У широкому посуді (може підійти сковорідка) на середньому вогні цукор розчинити з водою, покласти туди апельсини, додати прянощі.
Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і варити апельсини 1 годину ± 15 хвилин з відкритою кришкою. За цей час апельсини повинні стати трохи прозорими.
Потім збільшити температуру до стану, коли вода почне вирувати. І варити ще 15-20 хвилин. Сироп зменшиться в кількості і почне карамелізуватися (густіти).
Апельсини вийняти шумівкою на решітку і дати стекти сиропу.
Розігріти духовку до 150-160°C. Розмістити решітку з апельсинами в середині, а під нею встановити деко, застелене пергаментом, силіконовим килимком або фольгою. З фольги або пергаменту карамель видалити простіше, ніж з деко.
Через 40-60 хвилин вимкнути духовку і залишити апельсини там остигати і підсихати.