Пекінська капуста - це дуже цінний харчовий продукт. Як культурна рослина сформувалася воно на території Китаю. Письмові згадки про пекінської капусти відносяться до п'ятого сторіччя нашої ери. Цей найцінніший продукт поширився по всьому світу і зайняв провідні позиції в різних національних кухнях. Це й не дивно , адже , багатий біохімічний склад пекінської капусти ставить її в ряд незамінних продуктів харчування. Сьогодні ми вам представляємо прекрасне блюдо , яке обов'язково вам сподобається і порадує всю вашу сім'ю не тільки смаком , але і величезною користю. Адже , капуста , тушкована з креветками по- китайськи - блюдо, яке збагатить ваш організм потрібними мікроелементами та витаминами.
Гриби замочіть до набрякання.
Капусту наріжте на прямокутні шматочки. На сковороді нагрійте олію, доведіть її до кипіння і злегка обсмажте в ній капусту. Капусту дістаньте, викладіть в окремий посуд і відставте.
Моркву наріжте пластинками. Цибулю подрібніть. Набряклі гриби наріжте шматочками.
У сковороді знову розігрійте олію, не доводячи до кипіння, додайте цибулю і мелений імбир і злегка обсмажте.
Потім покладіть капусту, креветки, гриби і моркву, влийте бульйон. Доведіть бульйон до кипіння, після чого додайте сіль, соєвий соус і запашний перець.
Коли рідина майже википить, додайте крохмаль, розведений у невеликій кількості холодної води. Дайте соусу загуснути, полийте страву кунжутною олією і подавайте.