Капуста, тушкована з креветками по-китайськи
Кількість порцій - 1
Час приготування - 35 хв

Капуста, тушкована з креветками по-китайськи

Пекінська капуста - це дуже цінний харчовий продукт. Як культурна рослина сформувалася воно на території Китаю. Письмові згадки про пекінської капусти відносяться до п'ятого сторіччя нашої ери. Цей найцінніший продукт поширився по всьому світу і зайняв провідні позиції в різних національних кухнях. Це й не дивно , адже , багатий біохімічний склад пекінської капусти ставить її в ряд незамінних продуктів харчування. Сьогодні ми вам представляємо прекрасне блюдо , яке обов'язково вам сподобається і порадує всю вашу сім'ю не тільки смаком , але і величезною користю. Адже , капуста , тушкована з креветками по- китайськи - блюдо, яке збагатить ваш організм потрібними мікроелементами та витаминами.

Інгредієнти

  • Пекінська капуста - 250 г
  • Креветки (очищені) - 100 г
  • Морква - 1 шт.
  • Сухі гриби муер - 10 г
  • Рослинна олія - 150 мл
  • Сіль - 10 г
  • Соєвий соус - 5 мл
  • Мелений духм'яний перець - за смаком
  • Мелений імбир - за смаком
  • Зелена цибуля - 1 стрілка
  • Бульйон - 0,5 склянки
  • Кунжутна олія - 1 мл
  • Крохмаль - 25 г

Етапи приготування

  • 01

    Гриби замочіть до набрякання.

  • 02

    Капусту наріжте на прямокутні шматочки. На сковороді нагрійте олію, доведіть її до кипіння і злегка обсмажте в ній капусту. Капусту дістаньте, викладіть в окремий посуд і відставте.

  • 03

    Моркву наріжте пластинками. Цибулю подрібніть. Набряклі гриби наріжте шматочками.

  • 04

    У сковороді знову розігрійте олію, не доводячи до кипіння, додайте цибулю і мелений імбир і злегка обсмажте.

  • 05

    Потім покладіть капусту, креветки, гриби і моркву, влийте бульйон. Доведіть бульйон до кипіння, після чого додайте сіль, соєвий соус і запашний перець.

  • 06

    Коли рідина майже википить, додайте крохмаль, розведений у невеликій кількості холодної води. Дайте соусу загуснути, полийте страву кунжутною олією і подавайте.