У цьому пирозі приємно поєднуються смачна випічка і соковитий смак апельсина. Крім своїх корисних властивостей, апельсин надає пирогу смак свіжості і робить його не дуже солодким. Що ж стосується, користі апельсина, то тут можна говорити дуже довго. По-перше, апельсин - чудовий цитрусовий фрукт. У ньому стільки вітаміну С, що він захистить вас і ваших рідних в будь-яку негоду. А що може бути краще, ніж поєднувати корисні властивості цього фрукта з приємним смаком пирога?! По-друге, в цій випічці багато мікроелементів: кальцію, натрію, заліза. Стільки корисних речовин в одному пирозі! Це чудовий варіант, особливо для холодної пори року, коли потрібні вітаміни, але і радувати своїх близьких смакотою теж хочеться.
Теркою зняти цедру з одного апельсина. Вичавити сік з двох апельсинів (має вийти не менше склянки).
Змішати чотири столові ложки цукру з цедрою до помаранчевого кольору і розтерти цю суміш з м'яким маслом.
Додати два яйця і розтерти далі до однорідності. Можна цей етап зробити як в кексовому тісті - збити цукор з маслом і потім збивати з яйцями.
Поступово всипати борошно, змішане з чвертю чайної ложечки соди, чергуючи з соком. Готове рідке тісто вилити у змащену і посипану борошном або застелену пергаментом форму.
Випікати близько 30-35 хвилин при 180°C. Не забувати перевіряти готовність дерев'яною паличкою (зубочисткою) - до неї нічого не повинно прилипнути.
Поки печеться, змішати три столові ложки цукрової пудри (75 грам), столову ложку апельсинового лікеру і дві столові ложки апельсинового соку. Пиріг остудити, а глазур, навпаки, підігріти (у СВЧ або на водяній бані), полити пиріг.