Іспанський суп «Олья Подріда»
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г 30 хв

Іспанський суп «Олья Подріда»

Національна страва Іспанії «Олья Подріда» стала відомою світу ще з середньовічних часів. Вона являє собою дуже густий і наваристий суп, що більше нагадує тушковане м'ясо з ковбасою і овочами. У перекладі з іспанської мови слово «олья» означає тушковане м'ясо або горщик, в якому воно готується. Друге слово в назві страви трактується як «могутній», тобто маються на увазі якісні делікатеси, з яких готується суп: яловичина, телятина, свинина, копченості. Згідно з іншою версією кажуть, що тільки величні й багаті персони могли собі дозволити насолодитися даною стравою. У зв'язку з цим «Олья Подріда» вважається справжньою іспанською гордістю. Спробуйте і Ви цей смачний, м'ясний супчик.

Інгредієнти

  • Яловичина з кістками - 300 г.
  • Свинина - 200 г.
  • Телятина - 200 г.
  • Сало - 100 г.
  • Ковбаса копчена - 100 г.
  • Горох - 100 г.
  • Капуста савойська - 0,5 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Картопля - 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Селера - 1 шт.
  • Часник - 3 шт.
  • Помідори - 3 шт.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Зелень - 1 пучок
  • Сир - 50 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний горошком - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Горох замочити на ніч у воді. М'ясо і сало промити під водою, покласти в каструлю, залити водою, поставити на вогонь, довести до кипіння. Зняти пінку, зменшити вогонь, варити протягом 30 хвилин.

  • 02

    Додати в каструлю горох і спеції, варити ще 1,5 години. Селеру, моркву, картоплю нарізати. Цибулю і часник дрібно нарізати. Капусту нашаткувати. Додати всі овочі в суп.

  • 03

    З помідорів зняти шкірку, також додати в суп (попередньо їх необхідно залишить на 2 хвилини в окропі).

  • 04

    Додати в суп сіль і перець за смаком, перемішати. Довести до кипіння, вимкнути вогонь.