Національна індійська кухня дуже різноманітна, як і її культура, кліматичні умови і географія в цілому. Більшість південних індійців слідують суворим вегетаріанським законам, тому основа їхньої їжі - фрукти, овочі та крупи. Досить широко представлені в індійській кухні салати. Вони відрізняються достатньо цікавою смакової грою абсолютно не поєднуваних інгредієнтів. Одним з таких незвичайних і екзотичних салатів є індійський салат з бананами і томатами. Крім головних інгредієнтів у нього додаються спеції: коріандр, кумін, гарам масала, цукрова пудра і сіль. Салат можна подавати на стіл як вегетаріанську вечерю або в якості закуски або гарніру до основної страви.
Банани очистити від шкірки. Помідори і банани нарізати маленькими кубиками.
Змішати нарізані банани і помідори в мисці, скропити лимонним соком.
Додати у миску до салату всі спеції і цукрову пудру, перемішати.