Квасоля сама по собі дуже корисна. У ній міститься багато білка, клітковини і крохмалю. Також квасоля - джерело вітамінів групи В. Тому її потрібно вживати в своєму раціоні частіше, ніж більшість це робить. Багато дітей не люблять квасолю, та й не кожен дорослий може цим похвалитися. Тому пропонуємо вам цікавий варіант готування цього простого продукту. Приготувавши квасолю по-індійськи, ви чудово подасте цей простий продукт сімейства бобових. Корисна і поживна страва з пряним ароматом. Прекрасно підійде на обід як самостійна страва або ж як доповнення до гарніру. Крім цього, використовувати можна і свіжу квасолю, і консервовану.
Вимити боби і замочити у воді (3 склянки води) на ніч або на 6-8 годин.
Потім злити всю воду, що залишилася і наново додати прісної води (4 склянки), покласти туди гвоздику, посолити і поставити на вогонь. Варити до готовності, поки квасоля не стане м'якою, при необхідності додати ще води.
Як тільки квасоля стала м'якою, додати тертої моркви, каррі і дати закипіти, потім вимкнути.
Подавати можна з рисом або як самостійну страву.
Можна використовувати консервовану квасолю, в такому випадку замість склянки червоної квасолі потрібно 2 банки консервованої.