Курячі котлети в клярі
Кількість порцій - 6
Час приготування - 35 хв

Курячі котлети в клярі

Так склалося, що саме куряче м'ясо стало найпопулярнішим у споживачів. Мабуть, це все завдяки тому, що воно майже не містить холестерину, а навіть навпаки - його прописують всім тим, кому інше м'ясо їсти не можна. Воно допомагає худнути тим, хто ставить собі таку мету, збагачує наш організм потрібним білком. І взагалі, це один і самих популярних продуктів у спортсменів. Тому й існує чимало різних рецептів, як приготувати куряче м'ясо. Наприклад, котлети в клярі. Давно відомий всім рецепт, але яку ж смачну страву виходить по ньому приготувати, раз цей рецепт такий популярний. До того ж він досить універсальний, адже подавати котлети можна з чим завгодно.

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Батон - 100 г
  • Сметана - 4 ст. л.
  • Сода харчова - 5 г
  • Соняшникова рафінована олія - 30 мл
  • Фарш - 500 г
  • Куряче яйце - 1 шт.
  • Борошно пшеничне - 4 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Ріпчасту цибулю подрібнюємо в блендері або м'ясорубці. Додаємо до фаршу.

  • 02

    Білий батон вимочуємо у воді або молоці, відтискємо і подрібнюємо. Додаємо до м'ясного фаршу і цибулі.

  • 03

    Додаємо сіль і перець за смаком. Дуже ретельно перемішуємо, щоб вийшла рівномірна, однорідна маса.

  • 04

    Готуємо кляр для котлет. У миску кладемо сметану. Розбиваємо яйце і додаємо до сметани. Додаємо сіль, соду і борошно. Замішуємо кляр. Тісто має вийти такої консистенції, як на оладки.

  • 05

    З м'ясного фаршу формуємо котлети.

  • 06

    Кожну котлету опускаємо в кляр з двох сторін.

  • 07

    На сковорідку наливаємо трохи соняшникової олії, розігріваємо і викладаємо котлети. Обсмажуємо з обох сторін.

  • 08

    Коли всі котлети обсмажені, відправляємо їх у духовку на 10-15 хвилин.

  • 09

    Смачного!