Скажемо відразу, що готувати домашні ковбаски - процес довгий і досить складний. Але повірте, що результат не змусить довго себе чекати. Всі, хто спробує цю смачну і ароматну страву, будуть у захваті від ваших кулінарних здібностей. І ваші старання гідно оцінять. А що може бути краще, ніж слова подяки від рідних і близьких, їх задоволені обличчя після того, як вони спробують ці домашні ковбаски. Краще цього, хіба що, сам смак домашньої їжі. Подавати ковбаски можна з будь-яким гарніром.
Заздалегідь підготувати кишки. Якщо вони очищені і пересипані сіллю, то потрібно замочити їх у воді на 2 години, а потім промити під струменем води. Якщо кишки неочищені, то потрібно вивернути їх навиворіт, промити і пошкрябати тупою стороною ножа. Жир видалити ножицями або ножем.
М'ясо нарізати шматками 1,5 × 1,5 см., сало більш дрібними шматочками (до 1 см.). Часник подрібнити, додати сіль, перець, воду, добре перемішати м'ясо руками.
Наповнити оболонку фаршем. Зазвичай для цього використовують спеціальну насадку від м'ясорубки чи комбайна. Формувати ковбаски можна або перекручуванням (крутити потрібно в одну сторону), або просто відрізаючи кишку і перев'язуючи кінець. Готові ковбаски проштрикнути тонкою голочкою в місцях, де скупчилося повітря, а потім помістити в киплячу воду на 7 хвилин.
Вийняти ковбаски і помістити їх в рукав для запікання. Туди ж покласти дрібно нарізане сало і трохи вершкового масла. Помістити в розігріту духовку на 1,5 години. За 10 хвилин до готовності розкрити рукав зверху (обережно, щоб не обпектися) і дати ковбаскам підрум'янитись.