Хінкалі з бараниною та свининою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Хінкалі з бараниною та свининою

У загальному уявленні хінкалі – начинка з м'ясного фаршу зі спеціями в борошняній оболонці. Хінкалі мають значний розмір і ліпляться у вигляді мішечків з безліччю складочок. Чим їх більше – тим смачніше. Усередині кожного мішечка – велика кількість фаршу і бульйон. Це й відрізняє хінкалі від всіма відомих пельменів. Цю ситню і самодостатню страву грузинської кухні за традицією їдять гарячею і виключно руками. При чому, правильно з'їсти хінкалі – ціла наука. Важливо, щоб бульйон не витік з оболонки. Для цього необхідно взяти хінкаль за хвостик, надкусити зверху шматочок тіста, висмоктавши весь сік. Потім додати в утворений отвір соус і з'їсти. Смачного.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 500 г.
  • Вода - 200 мл.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Баранина - 300 г.
  • Свинина - 200 г.
  • Бульйон м'ясний - за смаком
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Перець червоний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Петрушка - за смаком
  • Кріп - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Зробити фарш із м'яса та цибулі, пропустивши суміш через м'ясорубку.

  • 02

    Влити в отриманий фарш м'ясний бульйон, додати спеції і дрібно нарізану зелень. Ретельно перемішати.

  • 03

    У миску висипати борошно, зробити гірку, в центрі борошна ямку, в яку влити теплу воду, сюди ж розбити яйце, посолити. Замісити тісто. Накрити зверху рушником, залишити на 20-30 хвилин.

  • 04

    Розділити тісто на частини, кожну розкачати в тонкий лист, вирізати кружальця, на кожне викласти фарш, згорнути края тіста вгору, як мішечок.

  • 05

    Відварити хінкалі в підсоленій воді до моменту коли вони спливуть на поверхню води.