У загальному уявленні хінкалі – начинка з м'ясного фаршу зі спеціями в борошняній оболонці. Хінкалі мають значний розмір і ліпляться у вигляді мішечків з безліччю складочок. Чим їх більше – тим смачніше. Усередині кожного мішечка – велика кількість фаршу і бульйон. Це й відрізняє хінкалі від всіма відомих пельменів. Цю ситню і самодостатню страву грузинської кухні за традицією їдять гарячею і виключно руками. При чому, правильно з'їсти хінкалі – ціла наука. Важливо, щоб бульйон не витік з оболонки. Для цього необхідно взяти хінкаль за хвостик, надкусити зверху шматочок тіста, висмоктавши весь сік. Потім додати в утворений отвір соус і з'їсти. Смачного.
Зробити фарш із м'яса та цибулі, пропустивши суміш через м'ясорубку.
Влити в отриманий фарш м'ясний бульйон, додати спеції і дрібно нарізану зелень. Ретельно перемішати.
У миску висипати борошно, зробити гірку, в центрі борошна ямку, в яку влити теплу воду, сюди ж розбити яйце, посолити. Замісити тісто. Накрити зверху рушником, залишити на 20-30 хвилин.
Розділити тісто на частини, кожну розкачати в тонкий лист, вирізати кружальця, на кожне викласти фарш, згорнути края тіста вгору, як мішечок.
Відварити хінкалі в підсоленій воді до моменту коли вони спливуть на поверхню води.