Хек, запечений з овочами в мультиварці
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г

Хек, запечений з овочами в мультиварці

Хек - смачна риба, яка по праву вважається дієтичною і дуже добре засвоюється організмом. Куплена в замороженому вигляді риба при правильній розморожуванні втратить мінімум поживних речовин. Потрібно звернути увагу на темні плівочки на внутрішній порожнині риби, від них бажано постаратися позбутися. Приготований в мультиварці на цибулевій подушці під шаром моркви і томатного соусу хек виходить більш соковитим і ніжним. Ще одна перевага приготування риби в мультиварці - не прийдеться вдихати запахи смаженої риби. Сік лимона і майоран додадуть апетитний аромат страві.

Інгредієнти

  • Лимон - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Хек - 1000 г.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Перець солодкий - 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Майоран - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Рибу повністю розморозити. Відрізати плавники і випатрати. Очищені тушки хека промити прохолодною водою і нарізати невеликими шматочками, побризкати соком лимона, обваляти в солі і майорані. Накрити плівкою і поставити в холодильник.

  • 02

    На дно чаші мультиварки налити оливкової олії. Цибулю очистити, нарізати кубиками.

  • 03

    Викласти на цибульну подушку підготовлену рибу. Поставити чашу в мультиварку. Закрити кришку. Включити режим приготування «Випічка». Встановити час 40 хвилин. Включити «Старт».

  • 04

    Тим часом моркву подрібнити на крупній тертці.

  • 05

    Приготувати соус: зробити з помідорів та солодкого перецю пюре, перемішати. Додати сіль, цукор, майоран. Закип'ятити на повільному вогні протягом 10 хвилин.

  • 06

    Викласти моркву на рибу.

  • 07

    Зверху залити соусом. Закрити кришку. Включити режим приготування «Тушкування». Встановити час 40 хвилин. Включити «Старт». Потім включити режим «Випічка» ще на 20 хвилин.

  • 08

    Акуратно вийняти чашу з мультиварки і перекласти готову рибу в керамічний посуд. Накрити кришкою.