Хек у золотистій скоринці
Кількість порцій - 3
Час приготування - 35 хв

Хек у золотистій скоринці

Хек – найкорисніший, смачний і невибагливий в приготуванні представник тріскових порід, тому страви з ним виходять завжди божественними і неперевершеними. Відокремлювати кісточки від філейної частини – одне задоволення, а бульйон з хека Ви отримаєте неймовірно ароматний і прозорий як сльоза. Але сьогодні ми не будемо варити рибний супчик. Пропонуємо Вам щось вишукане і неповторне – хека в золотистій скоринці. Хрустка, рум'яна скоринка з'являється завдяки двоетапній паніровці: спочатку занурюємо скибочку рибки в збиті яйця, потім – обвалюємо у кукурудзяному борошні. Відкусивши шматочок, Ви будете приємно здивовані, наскільки ніжне, м'яке і соковите м'ясо криється під товстим шаром апетитної скоринки.

Інгредієнти

  • Хек - 500 г
  • Куряче яйце - 2 шт.
  • Соняшникова рафінована олія - 100 мл
  • Сіль - за смаком
  • Борошно кукурудзяне - 100 г
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Рибу миємо, очищаємо при необхідності від луски і нутрощів, вирізаємо всі плавники і нарізаємо невеликими шматочками.Посипаємо шматочки хека сіллю і чорним меленим перцем.

  • 02

    У невелику миску вбиваємо курячі яйця. Перемішуємо їх виделкою. Можна додати дрібку солі, якщо риба посолена недостатньо.

  • 03

    Шматочки хека занурюємо в яєчну суміш. Нам необхідно, щоб шматочки хека були повністю покриті яєчною сумішшю, тому добре їх занурюємо, кілька разів при цьому перевертаючи.

  • 04

    У тарілку насипаємо кукурудзяне борошно. Викладаємо в нього рибу в яйці. Обвалюємо шматочки риби в кукурудзяному борошні з усіх боків.

  • 05

    Відразу ж викладаємо підготовлену рибу на розпечену сковорідку з соняшниковою рафінованою олією.

  • 06

    Обсмажуємо шматочки хека на середньому вогні з усіх боків до золотистої скоринки.

  • 07

    Обсмажену рибу викладаємо на тарілку і подаємо до столу!