Хек – найкорисніший, смачний і невибагливий в приготуванні представник тріскових порід, тому страви з ним виходять завжди божественними і неперевершеними. Відокремлювати кісточки від філейної частини – одне задоволення, а бульйон з хека Ви отримаєте неймовірно ароматний і прозорий як сльоза. Але сьогодні ми не будемо варити рибний супчик. Пропонуємо Вам щось вишукане і неповторне – хека в золотистій скоринці. Хрустка, рум'яна скоринка з'являється завдяки двоетапній паніровці: спочатку занурюємо скибочку рибки в збиті яйця, потім – обвалюємо у кукурудзяному борошні. Відкусивши шматочок, Ви будете приємно здивовані, наскільки ніжне, м'яке і соковите м'ясо криється під товстим шаром апетитної скоринки.
Рибу миємо, очищаємо при необхідності від луски і нутрощів, вирізаємо всі плавники і нарізаємо невеликими шматочками.Посипаємо шматочки хека сіллю і чорним меленим перцем.
У невелику миску вбиваємо курячі яйця. Перемішуємо їх виделкою. Можна додати дрібку солі, якщо риба посолена недостатньо.
Шматочки хека занурюємо в яєчну суміш. Нам необхідно, щоб шматочки хека були повністю покриті яєчною сумішшю, тому добре їх занурюємо, кілька разів при цьому перевертаючи.
У тарілку насипаємо кукурудзяне борошно. Викладаємо в нього рибу в яйці. Обвалюємо шматочки риби в кукурудзяному борошні з усіх боків.
Відразу ж викладаємо підготовлену рибу на розпечену сковорідку з соняшниковою рафінованою олією.
Обсмажуємо шматочки хека на середньому вогні з усіх боків до золотистої скоринки.
Обсмажену рибу викладаємо на тарілку і подаємо до столу!