Це, напевно, не зовсім халва, але оригінальний десерт. Для приготування домашньої халви з манки знадобиться крупна манка, так звана «тверда». На упаковці цього продукту, можна побачити одну з двох букв: «М» або «Т». Найчастіше (практично завжди) ми бачимо букву «М», тобто сорт «м'який» і дрібний, для халви не надто підходящий (хоча і з нього виходить). З сорту «Т» виходять чудові солодощі. Особливо діти, люблячі всякі вкусняшки, будуть задоволені таким частуванням. Халва з манки - корисне блюдо, яке чудово підійде для корисного сніданку. Горіхи і кориця тільки збільшать незвичайний смак і аромат десерту.
У каструлю налити воду, висипати цукор, поставити на вогонь, довести до кипіння.
На розігріту сковороду викласти вершкове масло, висипати манну крупу, обсмажити до світло-золотистого кольору, при цьому постійно помішуючи.
Влити цукровий сироп на сковороду, додати горіхи, готувати до повного випаровування рідини.
Прибрати сковороду з вогню, накрити зверху рушниками, залишити на 20 хвилин.
Перемішати виделкою, знову укутати, залишити до повного охолодження.