Гуляш - це м'ясо тушковане шматочками. М'ясо краще взяти молоде, м'якоть лопатки або задньої частини. Кращий гуляш готується з ниркової частини туші. Навіть якщо попалося не саме вдале м'ясо, воно вийде за цим рецептом дуже смачним. Для гарніру підійдуть макарони, рис або картопляне пюре. Гуляш по-італійськи рекомендується подавати з полентою (кукурудзяною кашею). Ця страва володіє незвичайним смаком. Подавати гуляш тільки гарячим, ні в якому разі не розігрівати. Прянощі та приправи додадуть гуляшу особливий смаковий букет.
Нарізати м'ясо кубиками. Подрібнити цибулю. Викласти в розігріту каструлю з олією цибулю, обсмажити до м'якості цибулі, додати оцет, він повинен випаруватися. Після чого додати спеції.
У каструлю до цибулі додати м'ясо, нарізані помідори, подрібнений часник, лавровий лист, цедру і сіль. Ретельно перемішати.
Додати в каструлю бульйон, довести до кипіння, зменшити вогонь, закрити кришкою зверху і готувати 3 години. При цьому періодично додавати бульйон і помішувати.