Груші, запечені в листковому тісті
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Груші, запечені в листковому тісті

Відмінний порційний десерт іспанської кухні, приготування якого є дуже захоплюючим процесом. Навіть груші зимових сортів - тверді і зелені, в підсумку виходять м'якими, мають медовий аромат і доповнюються хрустким листковим тістом і солодким медовим сиропом. Важливо не переварити груші, а також щоб добре пропеклося листкове тісто з середини. Подавати груші в тісті можна з морозивом, теплими. Морозиво дуже добре доповнює сухувате листкове тісто і розбавляє солодкий сироп. Також в сироп, в якому варилися груші та який при уварюванні дійсно виходить занадто солодким, можна додати лимонного соку і цедри, для кислинки.

Інгредієнти

  • Листкове прісне тісто - 500 г.
  • Груші - 1,2 кг.
  • Цукор - 200 г.
  • Мед - 4 ст. л.
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Кориця - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Груші вимити і очистити від шкірки, але хвостик не видаляти.

  • 02

    У каструлю з товстим дном налити приблизно 4 склянки води. Додати цукор, мед, корицю і ванільний цукор. Довести до кипіння і зменшити вогонь.

  • 03

    У киплячий сироп скласти груші і варити близько 20-30 хвилин. Потім груші викласти на тарілку і остудити.

  • 04

    Сироп продовжувати варити на середньому вогні, щоб сироп уварився в 2-3 рази. Потім сироп остудити.

  • 05

    Тісто розморозити і трохи розкатати, але не дуже тонко. Порізати тісто на смужки шириною 1,5-2 см. по всій довжині листа.

  • 06

    Обернути кожну грушу смужкою тіста, починаючи знизу і до самого верху (кінці смужок склеювати між собою).

  • 07

    Деко застелити пергаментним папером і викласти на нього груші в тісті. Деко поставити в духовку, розігріту до 200°С, і випікати близько 30-35 хвилин до легкого золотистого кольору.

  • 08

    Подавати груші слід на чайному блюдці з ножем і виделкою. Перед подачею грушу полити сиропом.