Відмінний порційний десерт іспанської кухні, приготування якого є дуже захоплюючим процесом. Навіть груші зимових сортів - тверді і зелені, в підсумку виходять м'якими, мають медовий аромат і доповнюються хрустким листковим тістом і солодким медовим сиропом. Важливо не переварити груші, а також щоб добре пропеклося листкове тісто з середини. Подавати груші в тісті можна з морозивом, теплими. Морозиво дуже добре доповнює сухувате листкове тісто і розбавляє солодкий сироп. Також в сироп, в якому варилися груші та який при уварюванні дійсно виходить занадто солодким, можна додати лимонного соку і цедри, для кислинки.
Груші вимити і очистити від шкірки, але хвостик не видаляти.
У каструлю з товстим дном налити приблизно 4 склянки води. Додати цукор, мед, корицю і ванільний цукор. Довести до кипіння і зменшити вогонь.
У киплячий сироп скласти груші і варити близько 20-30 хвилин. Потім груші викласти на тарілку і остудити.
Сироп продовжувати варити на середньому вогні, щоб сироп уварився в 2-3 рази. Потім сироп остудити.
Тісто розморозити і трохи розкатати, але не дуже тонко. Порізати тісто на смужки шириною 1,5-2 см. по всій довжині листа.
Обернути кожну грушу смужкою тіста, починаючи знизу і до самого верху (кінці смужок склеювати між собою).
Деко застелити пергаментним папером і викласти на нього груші в тісті. Деко поставити в духовку, розігріту до 200°С, і випікати близько 30-35 хвилин до легкого золотистого кольору.
Подавати груші слід на чайному блюдці з ножем і виделкою. Перед подачею грушу полити сиропом.