Грецький рисовий салат
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Грецький рисовий салат

Більше двох третин населення планети вважає рис найбільш улюбленою і смачною крупою. Ні для кого не секрет, що рис дуже корисний для організму людини: він і поживний, є відмінним джерелом білків, вуглеводів і різних мікроелементів, і заповнює наші енерговитрати, та ще при всьому цьому, містить мало жирів - непогано, особливо для тих, хто стежить за своїм здоров'ям і фігурою. У салаті відмінне поєднання рису, ароматної м'яти і петрушки. Варто відзначити, що петрушка - одна з небагатьох ароматних трав, яка не втрачає своїх якостей при тривалій тепловій обробці, а навпаки, смак її при цьому тільки посилюється. Салат поєднує в собі не тільки ароматні спеції грецької кухні, а смачний і ніжний йогурт з легкою кислинкою лимона, що характерно для турецької кухні.

Інгредієнти

  • Рис довгозернистий - 1 склянка
  • Курячий бульйон - 1,5 склянки
  • Червона цибулина - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Шпинат (свіжий) - 100 г
  • Маслини - 1 жменя
  • Петрушка - 2 гілочки
  • М'ята - 2 гілочки
  • Кріп - 1 пучок
  • Лимон - 0,5 шт.
  • Йогурт (без добавок) - 4 ст.л.
  • Вершкове масло - 1 ст.л.
  • Кориандр (мелений) - 1 ч.л.
  • Зіра - 1 ч.л.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Рис промити, залити холодною водою і залишити на 20 хвилин, потім відкинути на сито.

  • 02

    Цибулю тонко нарізати. Часник подрібнити. Петрушку, кріп і м'яту розібрати на гілочки і також подрібнити. Зіру перемолоти у кавничці. З лимона віджати 3 ст.л. соку.

  • 03

    Листя шпинату нарізати соломкою, маслини - тонкими кільцями.

  • 04

    У сотейнику розігріти вершкове масло, обсмажувати в ньому цибулю 3 хвилини. Додати туди ж часник, коріандр і зіру, продовжувати підсмажувати ще одну хвилину.

  • 05

    Ввести рис, кріп, посолити, поперчити, все пеермішати.

  • 06

    Влити бульйон, довести до кипіння.

  • 07

    Потім зменшити вогонь до мінімального і варити під кришкою 15 хвилин.

  • 08

    Зняти сотейник з вогню, додайте петрушку, м'яту, шпинат, маслини і 2 ст.л. лимонного соку.

  • 09

    В окремому посуді з'єднати йогурт з рештою лимонного соку, посолити і поперчити за смаком.

  • 10

    На сервірувальне блюдо викласти рис, полити отриманою  заправкою.