Ви пам'ятаєте смак дитинства? Давно ви його відчували? От ви біжите по калюжах і вам все-одно, що бризки бруднять ваш одяг, от ви вилізли на сусідський гараж, а от з'явилася веселка і ви, затамувавши подих, рахуєте кольори на ній. А ось ваша мама спекла дуже смачні тістечка і ви взяли трохи випічки у двір, аби пригостити сусідських дітей. Саме пряникові плюшки, їх солодкий аромат, допоможуть вам побувати в дитинстві, а також подарувати усмішку вашим діткам. Ви нібито разом з ними знову покатаєтеся на маленькому велосипеді або ж повірите в Діда Мороза. І не важливо, що це смішно і абсурдно. Можна ж хоч трохи помріяти. Пряникові плюшки зроблять навіть звичайний чорний чай смачнішим. Але самим підходящим напоєм для них буде ароматне какао. Насолоджуйтесь!
Один апельсин обдати окропом, натерти цедру на дрібній тертці, вичавити сік. Цукор змішати до однорідності з меленим мигдалем, апельсиновим соком, 1 ч. л. апельсинової цедри і сумішшю спецій для пряників.
Листкове тісто розморозити, розкачати, намазати мигдалево-цукровою сумішшю, не доходячи до країв 2 см. Яєчний білок збити, намастити ним краї. Міцно скачати тісто в рулет, поставити на 30 хвилин у холодильник.
Нарізати рулет поперек на шматочки товщиною 1 см. Викласти їх на застелене пекарським папером деко. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°C градусів духовці на вогні трохи нижче середнього близько 20 хвилин.
Другий апельсин обдати гарячою водою, зрізати цедру тонкими смужками за допомогою овочечистки, вичавити сік. Змішати цукрову пудру з 6 ст. л. апельсинового соку до однорідності, намазати плюшки сумішю, що вийшла, і покласти їх остигати.
Викласти плюшки на тарілку, прикрасити апельсиновою цедрою, посипати фісташками, подавати до столу.