Пряникові плюшки
Кількість порцій - 9
Час приготування - 1 г 10 хв

Пряникові плюшки

Ви пам'ятаєте смак дитинства? Давно ви його відчували? От ви біжите по калюжах і вам все-одно, що бризки бруднять ваш одяг, от ви вилізли на сусідський гараж, а от з'явилася веселка і ви, затамувавши подих, рахуєте кольори на ній. А ось ваша мама спекла дуже смачні тістечка і ви взяли трохи випічки у двір, аби пригостити сусідських дітей. Саме пряникові плюшки, їх солодкий аромат, допоможуть вам побувати в дитинстві, а також подарувати усмішку вашим діткам. Ви нібито разом з ними знову покатаєтеся на маленькому велосипеді або ж повірите в Діда Мороза. І не важливо, що це смішно і абсурдно. Можна ж хоч трохи помріяти. Пряникові плюшки зроблять навіть звичайний чорний чай смачнішим. Але самим підходящим напоєм для них буде ароматне какао. Насолоджуйтесь!

Інгредієнти

  • Апельсин - 2 шт.
  • Цукор - 150 г.
  • Ванільний цукор - 1 упаковка
  • Листкове тісто - 1 упаковка
  • Яєчний білок - 1 шт.
  • Цукрова пудра - 150 г.
  • Подрібнені фісташки - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Один апельсин обдати окропом, натерти цедру на дрібній тертці, вичавити сік. Цукор змішати до однорідності з меленим мигдалем, апельсиновим соком, 1 ч. л. апельсинової цедри і сумішшю спецій для пряників.

  • 02

    Листкове тісто розморозити, розкачати, намазати мигдалево-цукровою сумішшю, не доходячи до країв 2 см. Яєчний білок збити, намастити ним краї. Міцно скачати тісто в рулет, поставити на 30 хвилин у холодильник.

  • 03

    Нарізати рулет поперек на шматочки товщиною 1 см. Викласти їх на застелене пекарським папером деко. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°C градусів духовці на вогні трохи нижче середнього близько 20 хвилин.

  • 04

    Другий апельсин обдати гарячою водою, зрізати цедру тонкими смужками за допомогою овочечистки, вичавити сік. Змішати цукрову пудру з 6 ст. л. апельсинового соку до однорідності, намазати плюшки сумішю, що вийшла, і покласти їх остигати.

  • 05

    Викласти плюшки на тарілку, прикрасити апельсиновою цедрою, посипати фісташками, подавати до столу.