Французькі млинці
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г 40 хв

Французькі млинці

Час радувати близьких ароматною випічкою. Крепи або французькі млинці – хрусткі трубочки (або конвертики) з ніжних млинців. Млинець повинен вийти дуже тонким, але при цьому міцним і еластичними. Для цього в тісто додають більше яєць і топлене вершкове масло. Рулетики наповнюють начинкою з фруктів, ягід, вершків або джему. Прекрасний варіант смачного і ситного сніданку. Оскільки млинці тонкі і ніжні, важливо не перетримати їх на сковороді. З кожного боку випікати не більше 20-25 секунд. Інакше підгорять. За пропонованим рецептом млинці змащуються лікерним апельсиновим кремом. Вишукано і пікантно, чи не так?

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 200 г.
  • Молоко - 400 мл.
  • Цукор - 150 г.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Ванілін - 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове - 175 г.
  • Апельсини - 2 шт.
  • Коньяк - 3 ч. л.
  • Лікер апельсиновий - 6 ст. л.
  • Олія рослинна - 50 мл.
  • Какао-порошок - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Змішати в мисці борошно з сіллю, додати 1 ст. л. цукру, вбити яйця, перемішати до однорідної маси.

  • 02

    Додати в тісто ванілін, 2 ст. л. топленого вершкового масла, налити молоко. Перемішати ще раз тісто, залишити на 2 години.

  • 03

    Обсмажити млинці на розігрітій сковороді в рослинній олії, з обох сторін.

  • 04

    Висипати цукор в невелику каструлю, поставити на вогонь, нагріти, влити сік апельсинів і додати цедру, покласти вершкове масло, додати коньяк і лікер, а також додати какао-порошок. Варити суміш на маленькому вогні, суміш повинна бути однорідною.

  • 05

    Змастити кожен млинець кремом, згорнути в рулет, викласти млинці на тарілку.